Engell: Det er spil for galleriet

Det er ikke et udtryk for reelle, politiske intentioner, at Venstre nu lover at vende tilbage til forhandlingerne om skattereformen, vurderer Hans Engell

Lars Løkke har i virkeligheden ikke i sinde at indgå en aftale om skattereform med Helle Thorning-Schmidt, vurderer Hans Engell. (Foto: Thomas Sjørup)
Lars Løkke har i virkeligheden ikke i sinde at indgå en aftale om skattereform med Helle Thorning-Schmidt, vurderer Hans Engell. (Foto: Thomas Sjørup)

- Det er spil for galleriet. Det handler kun om at sende den varme kartoffel tilbage til regeringen.

Så klart lyder vurderingen af Lars Løkke Rasmussens (V) seneste udmelding om, at Venstre nu har tænkt sig at foretage en u-vending og vende tilbage til regeringens forhandlingsbord, hvor den meget omtalte skattereform i øjeblikket er øverst på dagsordenen.

Læs også: Ildbud fra Rio: Jeg sender et skatte-hold

Ordene kommer fra ekstrabladet.dk's politiske kommentator, Hans Engell, der på ingen måde tror, at der ligger vægt bag Lars Løkkes ord.

- Det er et udtryk for, at Lars Løkke har følt sig presset af den skarpe kritik, som den danske presse har rettet imod Venstre. Enhver har jo kunnet gennemskue, at hans forsøg på at lokke Helle Thorning-Schmidt til at forhandle skattereform i Rio var tom luft, siger Engell til ekstrabladet.dk. og fortsætter:

- Politikerne er i Rio de Janeiro for at deltage i internationale klimaforhandlinger og altså ikke for at forhandle dansk skattereform. I mine øjne er den nye udmelding på ingen måde et udtryk for, at der nu alligevel er en chance for en borgerlig skattereform.

I stedet mener han, at udmeldingen er en del af en taktisk manøvre, der blandt andet har til hensigt at sabotere regeringens bestræbelser på at nå til enighed med Enhedslisten.

- Udover forsøget på at sende bolden tilbage på regeringens banehalvdel og fjerne presset fra Venstre, så er der også en anden idé med Lars Løkke Rasmussens løfte om at forhandle videre med regeringen, forklarer Hans Engell til ekstrabladet.dk og fortsætter:

Læs:

(Foto: Cathrine Ertmann) Dansk politik - 21. jun. 2012 - kl. 16:55 Barfoed: Kom nu hjem, Løkke

- Tiden er nemlig ved at rinde ud for regeringen, der skal nå frem til en aftale om skattereformen senest i næste uge. Når nu de sætter sig ved forhandlingsbordet, sender de jo midlertidigt Enhedslisten ud på bænken.

- Hvis Venstre kan 'stjæle' regeringens opmærksomhed i et par dage, kan det gøre det sværere for regeringen at nå til enighed i tide med Enhedslisten, der ellers har indkaldt sin hovedbestyrelse for netop at kigge på råskitsen til en skattereform, slutter han.

Tror du, der er alvor bag ordene, når Lars Løkke sige, at Venstre igen vil forhandle skattereform?

Se resultat

Tror du, der er alvor bag ordene, når Lars Løkke sige, at Venstre igen vil forhandle skattereform?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen