Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Løkke fra USA: Den største gang vrøvl, jeg har hørt!

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen var i kamphumør, da ekstrabladet.dk fangede ham i Chicagos lufthavn for at konfrontere ham med mini-ferien med datteren

Nu giver Lars Løkke Rasmussen endelig sin forklaring på, hvorfor han slet ikke rejste til Rio, da han forlod de vigtige skatteforhandlinger, men i stedet tog på mini-ferie i den amerikanske stat Michigan.

Se interviewet i tv-klippet herover

Læs:

Se også: Løkkes Rio-rejse er fup - Han er på ferie med datteren

Og Venstre-formanden var i kamphumør, da ekstrabladet.dk her til morgen dansk tid fangede ham i Chicagos lufthavn for at konfrontere ham med usandheden om rejseplanerne.

Da ekstrabladet.dk bad formanden forholde sig til den kritik, der hele dagen i går fyldte meget i medierne var formandens svar:

- Hvem er det, der har kritiseret mig?

Læs også:

Se også: Løkke ville skjule familie-ferie

Men efter endnu et forsøg valgte Lars Løkke Rasmussen at stille op til interview og svare på ekstrabladet.dk’s spørgsmål.

- Hvorfor har du sagt, at du var til topmøde i Brasilien, når du i virkeligheden var taget til USA, for at besøge din datter?

- Jamen, jeg har spillet med helt åbne kort. Det er 29 dage siden, vi startede forhandlingerne med regeringen, da sagde jeg til finansministeren, at min rejseplan er sådan, at den 17. juni rejser jeg mod Rio til topmøde, og jeg har i øvrigt også sagt til ham, at jeg på vejen skulle hente min datter i USA.

- Men du sagde på TV2 News lørdag aften, at nu vendte du snuden mod Brasilien, og så tog du i virkeligheden til USA. Hvordan kan det være, at det skulle være en hemmelighed, at du skulle til USA?

- Der er skam ikke nogen hemmelighed i det. Jeg har fra toppen af forhandlingerne sagt til regeringen - det er 29 dage siden, de gik i gang - at jeg skal deltage i topmødet i Rio, og jeg på i øvrigt skulle hente min datter, der har været et år i USA.

- Så når jeg på folkemødet på Bornholm sagde, at jeg skulle mod Rio, så er det ganske rigtigt. Og så er det lige så rigtigt, at så har jeg lavet et stop i USA, for at få min datter med. Det er der sådan set ikke noget odiøst i.

- Der er ingen sammenhæng mellem, siger du, at du har forladt landet, og at det var belejligt for Venstre, at forlade forhandlingerne?

- Jamen Venstre har ikke forladt forhandlingerne. Jeg har sådan set kæmpet for at komme ind i forhandlingerne.

- Der er flere der har kritiseret dig i dag for at sige, at du var taget til Brasilien, mens du i virkeligheden var taget til USA. Hvad vil du sige til dem, som mener din troværdighed har lidt et knæk ved denne sag?

- Ja, det må bero på meget store misforståelser. Jeg ved - og det ved jeg også finansministeren i Danmark har bekræftet overfor medierne - at da forhandlingerne startede med regeringen, og det er 29 dage siden, da sagde jeg, at mit program er sådan, at jeg skal rejse ud af Danmark den 17. juni.

- Det her med, at jeg skulle have forladt forhandlingerne, fordi jeg er ude og rejse, altså, det er den største gang vrøvl, jeg nogensinde har hørt.

- Men du er ikke bange for, at der er nogen der tænker, at du har bare spillet et taktisk spil, og du har sagt, at du kunne ikke være med, fordi du skulle til Rio, og så viser det sig, at du i virkeligheden er taget til USA?

- Jamen jeg har ikke sagt, at jeg ikke kunne være med, fordi jeg skulle til Rio. Vi har sagt til regeringen - allerede da forhandlingerne startede - at hvis der skulle forhandles i dybden, mens jeg var ude og rejse, så var det meget vigtigt, at der blev tilvejebragt et rum for forhandling. Og det er sådan set det, den her sag handler om, lød det fra Lars Løkke.

Er det i orden at Lars Løkke afbryder skatteforhandlingerne for at tage på familiebesøg i USA?

Se resultat

Er det i orden at Lars Løkke afbryder skatteforhandlingerne for at tage på familiebesøg i USA?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen