Røde vælgere: Regeringen har ikke leveret

Regeringen lever ikke op til vælgernes forventninger. Kun hver femte har fået forventningerne indfriet.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
Følg Politik

Utilfredsheden med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes politik er udbredt hos langt de fleste af de vælgere, der i september 2011 gav hende magten.

I en måling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten, svarer 71 procent nej til spørgsmålet om, hvorvidt "regeringen har gennemført den politik, du forventede før valget?".

Blandt vælgere, der stemte på Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten, kan blot 21 procent svare "ja" til, at regeringen har indfriet forventningerne.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) forklarer utilfredsheden med beskyldningerne om løftebrud.

- Der er ingen tvivl om, at hele debatten om løftebrud har fået for meget plads. Når den får lov til det, vil det smitte af på folks opfattelse.

- Men vi er en mindretalsregering, der skal søge kompromiser, og derfor er alt ikke blevet, som vi gerne ville før valget, siger han til Jyllands-Posten.

Lavt i flere målinger
Målingen er gennemført, før trepartsforhandlingerne om øget arbejdstid brød sammen fredag.

Den viser også, at 53 procent af samtlige vælgere foretrækker Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, mens kun 29 procent helst vil have Helle Thorning-Schmidt.

Målingen kommer efter, at Socialdemokraterne har scoret lavt i flere meningsmålinger.

I en måling fra Voxmeter for Ritzau mandag svarede 19,2 procent af vælgerne, at de ville sætte kryds ved liste A, hvis der var valg i morgen. Dermed har regeringspartiet tabt 10 mandater siden valget 15. september i fjor.

Megafon gav i sidste uge Socialdemokraterne endnu flere vælgersmæk: Socialdemokraterne stod ifølge Politiken og TV 2 til en historisk lav vælgeropbakning med bare 16,9 procent af stemmerne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind