Blå blok om Mögers plan: Det er helt vildt!

Oppositionen raser over Thor Mögers skatteplaner om at beskatte vennetjenester og lade SKAT vade ind på privat grund

Thor Möger får hug fra oppositionen for nyt lovforslag. (Foto: Thomas Sjørup)
Thor Möger får hug fra oppositionen for nyt lovforslag. (Foto: Thomas Sjørup)

Der er absolut ingen roser til skatteminister Thor Möger Pedersen for regeringens lovforslag, der vil beskatte vennetjenester og samtidig lade SKAT gå ind på privat grund. Vel at mærke uden dommerkendelse.

- Det her bliver jeg simpelt hen nødt til at få et klar svar på fra ministeren. Er det her en opfølgning på praksis eller ej? Det er problematisk, hvis Skat siger, at det er en stadfæstelse af praksis, men der i virkeligheden ikke findes et eneste eksempel på beskatning i den her type sager, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

Læs Også:

Ny Möger-plan: Nu kommer SKAT helt ind i baghaven

- Grundtanken med den her del af lovforslaget er, at der skal være godt naboskab og venskab, uden at der pludselig kommer nogen rendende og siger 'hov hov, det er vist sort arbejde'. Venstres mål med det her har været at give de nødvendige lempelser og skabe klarhed. Det har på ingen måde være at indføre stramninger ad bagvejen, siger han.

Også de konservatives retsordfører, Brian Mikkelsen, forlanger en forklaring.

- Det skal afklares, om skatteministeren har været involveret i stramningen. Det virker unødigt nidkært og indgribende imod alt sund fornuft. Vi er imod sort arbejde, men man skal kunne hjælpe hinanden skattefrit, siger han.

Læs Også:

Mögers skattereform rammer husejerne

Kritikken fra blå blok vokser blot yderligere, når det gælder Skats ret til at trænge ind i private haver.

- Regeringen foretager et groft angreb på danskernes privat liv ved at lade Skat vandre ind i folks haver. Det er et brud på dansk tradition om privatlivets fred, siger Brian Mikkelsen.

Han får ubetinget opbakning fra Venstre og Liberal Alliance:

Læs Også:

SF vil have færre til at betale topskat

- Det er helt vildt. Der står i grundloven, at boligen er ukrænkelig. Derfor synes vi, at det er meget svært at se det rimelige i, at Skat får mere vidtrækkende beføjelser end politiet. Det har fået voldsomt hårde ord med på vejen, og det er der en god grund til. Vi er helt enige i, at det går alt, alt for vidt, siger Torsten Schack Pedersen, mens Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance følger op:

- I grundloven er der en paragraf om boligens ukrænkelighed - det princip kolliderer med dette lovforslag, må man sige. Det er trods alt vigtigt for mennesker at have deres eget. Og med de beføjelser skat får med dette lovforslag, er jeg meget usikker på, hvordan privatlivets fred bliver sikret. Det er at skyde gråspurve med kanoner, lyder det fra LA's skatteordfører.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter