Annonce:
Annonce:

Kalder eks-kollega 'bordelmutter': Jeg synes, navnet er sjovt

Manu Sareen forsvarer at bruge eks-kollega som 'bordelmutter' i børnebog

Man Sareen forsvarer sin brug af ordet 'bordelmutter' i børnebog. (Foto: Mik Eskestad)
Man Sareen forsvarer sin brug af ordet 'bordelmutter' i børnebog. (Foto: Mik Eskestad)
Annonce:
Følg Politik

Fri satire. Længere er den ikke.

Ligestillingsminister Manu Sareen ser intet galt i at bruge sin tidligere byrådskollega fra København, Sofie K. Led, som karakter i børnebogen 'Iqbal Farooq på Bornholm'. Her indgår Sofie K. Leds navn i en meget let omskrivning som Sofia K. Led.

Denne karakter figurerer i bogen som 'bordelmutter' og 'syg polsk lånehaj', ligesom hun også bliver kaldt for et 'sindssygt kvindemenneske.'

Læs også:

Manu kalder eks-kollega for 'bordelmutter'

I et skriftligt svar til ekstrabladet.dk afviser Manu Sareen, at han bevidst har forsøgt at såre Sofie K. Led med sin satiriske børnebog.

Annonce:

'Mine børnebøger er satire, og de er skrevet op af en lang tradition i Danmark for at lave satiriske børnebøger. Jeg laver sjov med alt og alle, for eksempel indere, politikere, tyskere og journalister. Selvfølgelig ønsker jeg ikke at såre nogen. Jeg har i bogen valgt navnet Sofia K. Led (hvor K’et står for ”Kastainehjerne”) til en af de mange bipersoner i bogen, fordi jeg synes, navnet er sjovt. Jeg har brugt masse af andre navne inspireret af venner og bekendte. Længere er den ikke. Og det er jeg sikker på, at læserne af mine bøger sagtens forstår.'

Læs også:

Vestager: Fornuftigt af Sareen at betale

Ekstrabladet.dk spørger også til, hvor godt ord som 'bordelmutter' og 'sindssygt kvindemenneske' harmonerer med embedet som minister for ligestilling mellem kønnene. Til det svarer Manu Sareen:

- Nu er bogen jo skrevet inden jeg blev minister, men udover det, så synes, at det harmonerer fint at være ligestilling - kirkeminister og samtidig have skrevet satiriske sjove børnebøger.

Manu Sareens bøger om 'Iqbal Farooq' har tidligere været stærkt omdiskuteret. Bl.a. da Manu Sareen blev taget i ikke at have betalt indiske børn et støttebeløb, som han havde lovet dem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: