Lykketoft bød nye danskere velkommen

Nye danske statsborgere blev søndag fejret i Folketinget med varm velkomst og bredt politisk fremmøde

- Mange videnskabsmænd mener, at de første mennesker for hundredtusinder af år siden boede sammen i det østlige Afrika. At menneskeheden har én fælles vugge, og at vore forfædre alle er udvandret fra det samme sted.

Sådan lød velkomsten fra formand for Folketinget Mogens Lykketoft (S) til de hundredvis af fremmødte på statsborgerskabsdagen søndag formiddag.

I dagens anledning var et stort rødhvidt telt blevet rejst på Ridebanen bag Christiansborg. Under teltdugen flokkedes folk i alle aldre og med alle tænkelige accenter og hudfarvenuancer.

Flere af dem løftede gentagne gange deres mobiltelefoner i vejret for at fotografere dem, der indtog scenen, ligesom mange fik foreviget landets toppolitikere, der stillede op til fotos med de fremmødte.

- Den måde, det hele foregår på, overraskede mig nok lidt. Jeg troede, det ville være lidt kedeligt. Det er et stor plus, at man har kunnet møde alle politikerne, sagde Brian, der oprindeligt kommer fra Kenya, men som efter 10 år i Danmark nu har fået dansk pas.

Mens Mogens Lykketoft brugte sin tale til at fremhæve danske værdier som demokrati og fællesskab, var der også plads til mere kritiske toner fra scenen.

Den danske sanger fra bandet Outlandish, Isam B., fik således ønsket de fremmødte tillykke med deres rødbedefarvede pas.

- Men security check er stadig et helvede, for I er brune danskere, lød det fra rapperen, mens tonerne fra Outlandish's kæmpehit 'Aicha' begyndte at brage ud af højttalerne til stor jubel på tilskuerpladserne.

Efter en afsluttende fællessang i teltet bevægede menneskemængden sig videre mod Christiansborgs lokaler, hvor særligt Enhedslistens matrikel virkede alt for lille til de mange fremmødte, der gerne ville trykke partiets politiske ordfører Johanne Schmidt Nielsens hånd.

Det er syvende gang, at Folketinget afholder statsborgerskabsdagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere