DF frygter vores stemmer

Dansk Folkeparti vil nægte stemmeret til flygtninge og indvandrere, fordi de stemmer på venstrefløjspartier, siger formanden for Somalisk Ungdom i Danmark

DF's integrationsordfører Martin Henriksen får nu hård kritik fra formanden for Somalisk Ungdom i Danmark (Foto: polfoto)
DF's integrationsordfører Martin Henriksen får nu hård kritik fra formanden for Somalisk Ungdom i Danmark (Foto: polfoto)

- Dansk Folkeparti er bange for, at endnu flere flygtninge og indvandrere vil stemme på Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i fremtiden, og derfor ønsker DF at nægte stemmeret til den gruppe til kommunal- og regionsvalgene.

Det siger formanden for Somalisk Ungdom i Danmark, Mohamed Suleban, 28 år, til ekstrabladet.dk.

Han reagerer på DF's integrationsordfører Martin Henriksen forslag om, at udlændinge uden dansk statsborgerskab skal have lov til at stemme til kommunal- og regionsvalg, når de har boet tre år i Danmark.

Se også: Vanvittigt forslag

Det Radikale Venstres integrationsordfører kalder Martin Henriksens forslag for vanvittigt. Hun ser hellere, at udlændinge med permanent opholdstilladelse skal have lov til at stemme til kommunal- og regionsvalg, når de har boet 1 eller to år i Danmark.

- Det er frygteligt at læse om sådan et forslag fra DF, siger Mohamed Suleban.

- På den ene side kritiserer DF udlændinge for, at de ikke lader sig integrere i Danmark, og på den anden side vil partiet fratage ret til at stemme til kommunal- og regionsvalg.

- Det giver mig mindelser om, hvordan nazisterne i Tyskland i 1930 forsøgte at begrænse jødernes rettigheder.

- DF's forslag hører ikke hjemme i et demokratisk samfund som det danske, siger Mohamed Suleban.

Han kom til Danmark i 1994, og han er dansk statsborgerskab. Derfor stemmer han til folketings-, kommunal- og regionsvalgene.

Vend debatten

Socialdemokraternes politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Ikram Zarwar, mener, at Martin Henriksen må følge sig presset, når han kommer med sådan et forslag.

- Undersøgelser har vist, at kun ca. 37 procent af udlændinge med permanent opholdstilladelse i Danmark stemmer til kommunal- og regionsvalgene, siger Ikram Zarwar til ekstrabladet.dk.

DF skulle hellere vende debatten 180 grader og arbejde for, at folk med permanent opholdstilladelse benytter sig af deres stemmeret og på den måde blivere mere integreret i det danske samfund.

Kampagne

Ikram Zarwar opfordrer såvel SRSF regeringen, som landets kommuner og de fem regioner til at lave en kampagne blandt folk med permanent opholdstilladelse, så endnu flere flygtninge og indvandrere vil stemme ved kommunal- og regionsvalget til november næste år.

- Mange af de folk kommer fra lande, hvor de aldrig har stemt. De skal derfor vide, at de kan være med til at få indflydelse omkrings deres børns daginstitutioner, skoler, fritidsordninger, for ikke at tale om deres egen situation på arbejdsmarkedet og når de skal på pension.

- Derfor er det vigtigt, at endnu flere udlændinge stemmer til kommunal- og regionsvalgene, siger Ikram Zarwar.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen