Lam 14-årig får erstatning

Københavns Kommune anerkender erstatningsansvar for 14-årige Frida, der blev lammet efter fald fra Dronning Louises Bro, og hendes veninde

Den lamme pige der nu kan regne med erstatning. (Privatfoto)
Den lamme pige der nu kan regne med erstatning. (Privatfoto)

Københavns Kommune anerkender deres ansvar for det gennemtærede gelænder, der gav efter, så 14-årige Frida i januar faldt ned fra Dronning Louises Bro og blev lam fra navlen og ned. Det betyder dermed, at der nu er et juridisk grundlag for, at der kan udbetales erstatning til hende og veninden Felicia, der faldt ned fra broen.

Det oplyser pigens forældre til ekstrabladet.dk, efter de er blevet ringet op af deres advokat.

Dermed kan pigen efter al sandsynlighed se frem til en erstatning fra kommunen efter et meget langt og rodet forløb.

- Det er vidunderligt. Nu kan vi komme tilbage til livet og starte vores nye hverdag, oplyser faderen, Tom Jersø, til ekstrabladet.dk

Læs Også:

Se også: Borgmester: Fortsat ingen garanti til lam pige

Størrelsen på erstatningen er endnu ikke på plads, da der nu skal køre en officiel erstatningssag. Dog har flere advokater bl.a. på ekstrabladet.dk vurderet, at en passende erstatning ligger på omkring to millioner.

Lige nu er den københavnske familie lykkelige for, at de ikke længere skal kæmpe med Københavns Kommune, der fik sagen til at eksplodere i medierne, da chefjuristen afgjorde, at kommunen ikke umiddelbart var erstatningspligtige.

- Det er en sejr for københavnerne. For hele Danmark. Hvis politikerne opfører sig sådan her, så går folk ind og siger, at det vil de ikke finde sig i. Det kan vi være stolte over, lyder det fra Tom Jersø.

Læs Også:

Se også: Vestager ind i sag om lam pige

- Det er så sørgeligt, at der skal så meget pres fra blandt andet medierne til, før man tager det seriøst. Det er lidt uhyggeligt. Det var jo først, da medierne gik ind i dagen, at der skete noget, siger faderen om sagen, hvor ekstrabladet.dk blandt andet afslørede flere andre gennemtærede gelændere rundt omkring i København.

Borgmester glad

I forrige måned så det ellers sort ud, da Københavns Kommunes chefjurist umiddelbart ikke kunne se, at kommunen havde erstatningspligt, selvom deres rækværk brød sammen, da de to 14-årige satte sig op ad det. Men de eksterne advokater er nu kommet frem til, at kommunen alligevel kan udbetale erstatning på grund af sagens særlige faktuelle omstændigheder.

- Jeg er glad for, at der nu er et sikkert juridisk grundlag for at udbeta-le erstatning i denne meget ulykkelige sag, siger Ayfer Baykal, Teknik- og miljøborgmester.

Teknik- og miljøudvalget blev orienteret om erstatningsgrundlaget på et møde mandag eftermiddag.

1 af 2 
2 af 2 Den lamme pige der nu kan regne med erstatning. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere