Johanne: Jeg er et dårligt forbillede

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) vil fortsætte med at pulse løs i rygekabinerne på Christiansborg, så længe de ansatte er glade for dem

Johanne Schmidt-Nielsen vil først gå udenfor for at få en cigaret, hvis de ansatte på Christiansborg kræver, at rygekabinerne bliver nedlagt (Foto: Per Folkver/POLFOTO)
Johanne Schmidt-Nielsen vil først gå udenfor for at få en cigaret, hvis de ansatte på Christiansborg kræver, at rygekabinerne bliver nedlagt (Foto: Per Folkver/POLFOTO)

Regeringen kunne søndag sammen med deres støtteparti Enhedslisten præsenterer en ny og endnu strammere rygelov.

Det betyder blandt andet, at der bliver totalforbud mod rygning på skoler, gymnasier og institutioner sammen med de i forvejen strikse rygeforbud på de fleste andre offentlige arbejdspladser som eksempelvis hospitaler, togstationer og i kommunale kontorer.

Dermed er der efterhånden kun en skatteyderbetalt arbejdsplads tilbage, hvor medarbejderne kan pulse løs, uden at blive generet af at skulle udenfor i regn og blæst: Det er lovgivernes egen hule - Christiansborg - hvor politikerne har sikret sig selv med flere rygekabiner.

En af de hyppige brugere af borgens rygekabiner er Johanne Schmidt-Nielsen (EL), hvis parti sikrede flertal til den nye lov. Ekstra Bladet ville gerne have interviewet Johanne Scmidt-Nielsen i rygekabinen, men det ville den pulsende politiker ikke stille op til.

LÆS OGSÅ:

Se også: Røg-hyklere: Politikerne pulser videre

- Jeg er et dårligt forbillede ved at ryge cigaretter. Men der er jo ingen grund til at understrege det overfor de unge ved ligefrem at gøre det på billeder. Jeg synes, at det ser grimt ud at ryge. Derfor vil jeg ikke lade sig tage et billede af mig i en rygeboks.

- Men oppositionen mener jo, at det er dobbeltmoralsk, at I overhovedet har en rygeboks, når I laver totalforbud mod rygning så mange andre steder. Hvorfor er det i orden?

- Der er jo de samme regler på Christiansborg, som på andre arbejdspladser, hvor man ikke underviser eller passer børn og unge under 18 år. Det er arbejdspladsens beslutning. Det er det, der er Enhedslistens holdning til rygekabiner. At det må være op til de ansatte, om man vil have dem eller ej. Det vil sige, hvis de ansatte siger, at de ikke vil have dem, så skal de afskaffes. Men nu er de der, så ryger jeg i dem. Hvis man afskaffer dem, går jeg selvføgelig udenfor, siger hun.

LÆS OGSÅ:

Se også: Han er regeringens plageånd

Hos Venstre køber Mads Rørvig dog ikke argumentet om, at Christiansborg skal fritages, fordi der ikke foregår undervisning af børn under 18 år.

- Det, som jeg hæfter mig ved, er, at både Carsten Hansen og Johanne Schmidt-Nielsen bruger argumentet, at der ikke foregår undervisning. Det er helt forkert. Jeg har utrolig mange besøgende fra folkeskoler og og gymnasier, hvor et besøg på Christiansborg er en del af deres undervisningsforløb, siger Mads Rørvig og fortsætter:

- I stedet for at snakke udenom, burde de sørge for, at der er lige retningslinjer på området. De har jo lavet rygeloven så stram, at den ikke engang giver mening på Christiansborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere