V: Førtidspensionister skal tilbydes job

Venstre vil have førtidspensionister til at droppe ydelsen til fordel for fleksjob. Kommuner skal bane vejen

En del af den kvarte million danskere, der lige nu lever af førtidspension, kan se frem til at få deres sager genåbnet.

Venstre vil - støttet af de konservative og Liberal Alliance - forpligte kommunerne til at opsøge den enkelte førtidspensionist med et tilbud om at genåbne sagen. Bagtanken er at få førtidspensionisterne til at opgive den livslange ydelse til fordel for et fleksjob.

Sådan lyder forslaget, som partiet har smidt på bordet under de højaktuelle forhandlinger om en omfattende reform af førtidspension- og fleksjob-systemet. Det skriver Avisen.dk.

Socialdemokraterne vil ikke kommentere forslaget direkte - men er "åbne overfor alle forslag" og de Radikale kalder det konkrete forslag for "interessant".

- Vi vil ikke tvinge førtidspensionisterne. Vi vil tvinge kommunerne til at opsøge førtidspensionisterne, så de kan få en tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de har fået det bedre og ønsker at arbejde, siger Venstres beskæftigelsesordfører, Ulla Tørnæs.

Hun mener, at nogle førtidspensionister af skræk for at få frataget deres pension undlader at fortælle kommunen, at de er blevet i stand til at få et fleksjob. Derfor skal initiativet ligge hos kommunen og ikke hos borgeren, mener Venstre.

De Konservative og Liberal Alliance er med på idéen.

- Det giver god mening at give de unge førtidspensionister sådan et tilbud. Jeg er oprigtig ked af, at der er en tendens til, at vi parkerer de unge på en livslang ydelse. Det er tarveligt, siger De Konservatives beskæftigelsesordfører, Mai Henriksen, til Avisen.dk.

Regeringen forhandler i disse dage med alle partier undtagen Enhedslisten om en reform af førtidspension og fleksjob.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er afhængig af Venstre og De Konservative. Uden dem bryder hun et forlig om førtidspension og fleksjob, og det vil betyde, at folketingsmedlemmerne først kan stemme om reformen efter næste valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere