Borgen bli'r en fæstning

Haarder er sur: Venstres top i slagsmål med Lykketoft om nye afspærringer rundt om Christiansborg

Venstre kører de store kanoner i stilling for at bekæmpe et forslag, der har til formål at sikre Christiansborg bedre end i dag mod terrorangreb.

- Vi var imod befæstningen af København for hundrede år siden. Vi er også imod befæstningen af Christiansborg i dag, siger folketingets næstformand, Bertel Haarder ( V).

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger arbejdes der netop nu på en plan, som vil afspærre området foran Christiansborgs hovedtrappe, og lukke den indre slotsgård for al trafik. Desuden vil der flere steder på Slotspladsen og omkring Christiansborg blive opstillet såkaldte pullerter - en slags elektronisk afspærring, der kan hæves og sænkes fra jorden.

Lukkes for folket
Formålet er at beskytte politikerne bedre mod terrorangreb - for eksempel ved at gøre det umuligt at køre en bil fyldt med sprængstof direkte ind i en af Borgens mure.

Men ifølge Venstre er initiativet helt overdrevet, og vil omdanne Christiansborg til en fæstning.

- Politikerne på Christiansborg skal ikke være bedre beskyttet end folk i Hvide Sande eller andre steder i landet. Jeg frygter, man er ved at lave en fæstning, hvor det bliver meget svært for almindelige danskere at få den åbne adgang til Folketinget, der er i dag, siger Bertel Haarder.

Pris: 15 millioner
Partifælle og gruppeformand Kristian Jensen er absolut heller ikke begejstret for ideen om mere sikkerhed rundt om Borgen.

- Man vil blandt andet afskærme hele Slotspladsen med betonklodser forklædt som bænke. Det hele vil signalere ' bliv væk' til almindelige mennesker. Der synes jeg åbenheden vejer tungere, siger Kristian Jensen.

Planerne om den øgede sikkerhed er ikke endeligt vedtaget.

Det ventes at tiltagene, hvis de føres ud i livet, vil koste i omegnen af 15 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere