Millioner til ledige sendes fra øst til vest

I forhandlingerne om en udligningsreform er regeringen blevet enig med V, K og DF om beskæftigelsestilskuddet

Der skal køres penge fra det østlige Sjælland til det nordlige Jylland efter en aftale, som regeringen fredag blev enig med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti om.

Det handler om beskæftigelsestilskuddet, som gives til kommunerne, fordi de har overtaget håndteringen af arbejdsløse, som skal have dagpenge og i aktivering.

Nogle kommuner har fået flere penge, end de havde udgifter, mens andre ikke fik dækket deres udgifter.

København og Østsjælland fik 177 millioner kroner for meget, mens Nordjylland fik 95 millioner kroner for lidt.

Den socialdemokratiske kommunalordfører Simon Kollerup (S), siger, at forliget retter op en urimelig skævhed i beskæftigelsestilskuddet.

Glæde over aftalen
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over aftalen:

- For det første får kommunerne et incitament til at få forsikrede ledige i job, og samtidig understøtter vi kommunernes økonomier gennem en kompensation, som følger udviklingen i ledigheden, siger Vestager i en skriftlig udtalelse.

Aftalen om beskæftigelsestilskuddet er indgået i forbindelse med forhandlingerne om den kommunale udligning, som fordeler penge mellem kommunerne ud fra udgifter som antallet af enlige forsørgere, psykiatriske patienter og handicappede.

De forhandlinger fortsætter i næste uge. De største kommuner er misfornøjede ved udsigten til, at de skal aflevere penge til udkantskommunerne. En af de mellemfornøjede er den socialdemokratiske borgmester i Odense, Anker Boye.

Sammen de øvrige socialdemokratiske borgmestre var han fredag på Marienborg til frokost med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg har rådet til, at man reformerer nationalt, og at vi bruger vores økonomi på en bedre måde, men at man samtidig understøtter de vækstmotorer, der er - og det er de store byer i Danmark, siger Boye.

Han så gerne, at Odense for eksempel får penge til en letbane af den milliard kroner, som blev frigivet, da betalingsringen omkring København ikke blev til noget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere