Hackere angriber Erhvervsministeriet

Et hackerangreb har lammet it-systemer hos Erhvervs- og Vækstministeriet

Et alvorligt hackerangreb ramte torsdag eftermiddag Erhvervs- og Vækstministeriets it-systemer. Det oplyser Ingeniørens it-nettjeneste Version2.

Medarbejderne i ministeriet og en række styrelser, herunder Søfartsstyrelsen, har hverken adgang til mail eller intranet. Angiveligt er flere fagsystemer også ramt.

Ministeriets it-systemer drives af Statens IT, der bekræfter angrebet.

- Det er rigtigt, at vi har nogle udfordringer med it-systemerne i Erhvervs- og Vækstministeriet. Der er tale om et angreb, og ministeriet har politianmeldt det. Desværre kan jeg ikke sige så meget mere, så længe efterforskningen er i fuld gang, siger fungerende direktør i Statens IT Søren Vulff til Version2.

- Jeg kan ikke fortælle dig konkret, hvad der er ramt, men vi har lukket en del systemer ned for at sikre, at angrebet ikke spreder sig, tilføjer Søren Vulff.

Version2 erfarer fra andre kilder, at hackerne muligvis har skaffet sig adgang via såkaldt phishing, og at specielt Søfartsstyrelsen skulle være hårdt ramt af angrebet.

Søren Vullf vil ikke sætte tal på antal ramte systemer eller antal ramte medarbejdere, men bekræfter, at angrebet bestemt kan mærkes.

- Det er klart, at meget af den daglige sagsbehandling lider under, at it-systemerne er lukket ned, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere