Chef fik ny topstilling – og et gyldent håndtryk

Nyt fra Københavns Kommune: Chef i borgmester Anna Mee Allerslevs forvaltning fik ny vellønnet stilling i kommunen og et gyldent håndtryk oven i hatten

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen under Anna Mee Allerslev (R) spenderer  næsten en million i gyldent håndtryk til en chef, der har fået nyt, højtlønnet job. Direktøren i forvaltningen Morten Binder (indsat) vil nu finde ud af, hvad der er sket i sagen. (Fotos: Mathias Christensen/POLFOTO og Københavns Kommune)
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen under Anna Mee Allerslev (R) spenderer næsten en million i gyldent håndtryk til en chef, der har fået nyt, højtlønnet job. Direktøren i forvaltningen Morten Binder (indsat) vil nu finde ud af, hvad der er sket i sagen. (Fotos: Mathias Christensen/POLFOTO og Københavns Kommune)

Så er den gal igen i Københavns Kommune.

Mens mange borgere kan mærke nedskæringerne, kan Ekstra Bladet nu afsløre, at kommunen har været særdeles gavmild overfor én af dens chefer.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, der fungerer under borgmester Anna Mee Allerslev (R), har således givet den højtstående medarbejder et nyt højtlønnet job – og et gyldent håndtryk på 919.000 kr. oven i hatten.

Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i en protokol fra Københavns Kommunes såkaldte Intern Revision – myndigheden, der holder øje med forvaltningernes økonomistyring.

Den går ikke
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en kontorchef, der med det gyldne håndtryk i bagagen er skiftet til en vellønnet konsulentstilling i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Og den slags går ikke, fremgår det af revisionsprotokollen:

’Ifølge rammeaftalen om åremålsansættelse, der er indgået mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) udbetales fratrædelsesbeløb ikke, når der sker en varig ansættelse i en anden stilling, der er aflønnet på et lønniveau svarende til indtil 2 løntrin under åremålsstillingen.’

En opfattelse, der ifølge protokollen bekræftes af KL.

Beholder pengene
Ikke desto mindre vil Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ikke give sig i sagen. Det har den meddelt i et notat, fremgår det revisionsprotokollen.

Uanset udfaldet beholder det pågældende medarbejder dog sit gyldne håndtryk, erfarer Ekstra Bladet, da vedkommende ikke har handlet i ond tro i sagen.

Eksternt stillingsopslag
Ekstra Bladet har været i kontakt med chef for Intern Revision, Kurt Wagner. Han oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig, da sagen stadig er under behandling.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev vil heller ikke kommentere sagen, da hun ikke har noget med personalehåndtering at gøre.

Det har i stedet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens adm. direktør, Morten Binder.

Han forklarer, at det var afgørende for udbetalingen af det gyldne håndtryk, at den nye stilling var slået op i et eksternt opslag.

- Men I vil ikke uden videre give jer i sagen, selvom både Intern Revision og KL påpeger, at det er forkert, at vedkommende har fået godtgørelsen?

- Vi vil i den grad finde ud af, hvad der er det rigtige i sagen. Jeg tror, at alle kan være enige om, at kommunen skal udbetale den løn, medarbejderne er berettiget til. Omvendt må vi selvfølgelig finde ud af det, hvis det har været forkert, siger Morten Binder.

VED DU NOGET OM SAGEN?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer