Pind til minister: Hykler!

Sag om udvisning af kriminelle udlændinge presser justitsministeren. Søren Pind (V) kalder ham 'hykler'

(Foto: Cathrine Ertmann)
(Foto: Cathrine Ertmann)

Venstres Søren Pind anklager justitsminister Morten Bødskov for 'dobbeltspil af værste skuffe'.

Over for den danske offentlighed har ministeren forklaret, at en forestående ændring af reglerne om udvisning af kriminelle udlændinge ikke vil få nogen reel betydning.

Men over for EU-Kommissionen har han erklæret, at ændringen vil forbedre beskyttelsen af kriminelle udlændinge mod udvisning.

Det skriver Information på baggrund af aktindsigt i en korrespondance mellem Morten Bødskov og EU's kommissær for retlige anliggender Viviane Reding.

- Over for befolkningen lader Socialdemokraterne som om, de vil videreføre den hårde linje i forhold til kriminelle udlændinge, men over for en progressiv europæisk kommissær taler de om at forbedre retssikkerheden.

- Mit problem er ikke, at de mener noget andet end mig. Mit problem er deres hæmningsløses hykleri, siger Søren Pind til Information.

Socialdemokraterne og SF stemte sidste sommer selv for daværende integrationsminister Søren Pinds forslag om at stramme udvisningsreglerne.

Stramningen medførte, at kriminelle udlændinge som hovedregel skulle udvises, og kun hvis en udvisning "med sikkerhed" ville være i strid med internationale konventioner, kunne den gøres betinget.

Med andre ord skulle tvivlen ikke længere komme kriminelle udlændinge til gode.

I januar skrev EU's kommissær for retlige anliggender Viviane Reding imidlertid til Morten Bødskov, at hun var "bekymret" for, om de skærpede udvisningsregler harmonerer med EU's opholdsdirektiv.

Selv om Socialdemokraterne havde stemt for stramningen af reglerne, fik det ministeren til at svare kommissæren, at han nu vil ændre loven. Og dernæst tilføjede ministeren:

- Dette vil blandt andet indebære, at den eksisterende ordlyd 'med sikkerhed' vil blive slettet for at give en forbedret beskyttelse mod udvisning.

Søren Pind undrer sig over, at Justitsministeriet ikke har udleveret sin brevveksling med Viviane Reding til Folketinget, selv om Venstres Karsten Lauritzen allerede den 4. april har efterspurgt den i et udvalgsspørgsmål.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere