Advokat: Kommunen skal betale lam pige

Københavns Kommune kommer til at betale et par millioner i erstatning til 14-årige Frida, der er blevet lam fra navlen og ned, advarer advokat

Borgmester Ayfer Baykal og Københavns kommune kommer til at skulle betale millioner i erstatning til 14-årige Frida, der er lam fra navlen og ned, vurderer advokat (Foto: Per Folkver/POLFOTO)
Borgmester Ayfer Baykal og Københavns kommune kommer til at skulle betale millioner i erstatning til 14-årige Frida, der er lam fra navlen og ned, vurderer advokat (Foto: Per Folkver/POLFOTO)

14-årige Frida faldt sammen med en veninde gennem et råddent gelænder på Dronning Louises Bro og blev lam fra navlen og ned.

Nu kæmper hendes forældre med Københavns Kommune for at få dem til at tage ansvar for den tragiske ulykke, eftersom de ikke have vedligeholdt gelænderet.

Den ansvarlige borgmester i kommunen, Ayfer Baykal (SF), mener ikke, at der er juridisk grundlag for en erstatning. Hun har derfor bedt interne og eksterne advokater om at kigge nærmere på sagen.

Men det er spild af tid, siger advokat Jens Hoffmeyer, der ikke er i tvivl om, at ansvaret ligger hos Københavns kommune.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vestager ind i sag om lam pige

– Årsagssammenhængen er, at hun har lænet sig op af gelænderet, som så var pilrådden og derfor faldt hun igennem. Selvfølgelig er det kommunens ansvar. Det kan ikke være andres. De skulle jo have vedligeholdt det, og som almindelig borger må man altså kunne forvente, at et gelænder, der står ved en afgrund, kan holde til det, siger han og fortsætter:

– De gemmer sig bag juraen. De kunne sagtens have bevilget en erstatning for længst. Det har de ret til.

Jens Hoffmeyer skulle have repræsenteret forældrene til den anden veninde i sagen, men de to forældrepar blev i stedet for rådet til at finde en fælles advokat - og valget faldt på en anden. Han er dog ikke i tvivl om, at forældrene til de to piger vinder i sidste ende.

– Hvis det ender i en retssag, som så vil tage yderligere cirka et år, så får Københavns Kommune et ordentlig skrald i retten. Jeg kan ikke se, at de kan vinde. Og eftersom man må regne med, at den ene af pigerne kommer til at sidde i kørestol i resten af sit liv, skal hun have en livsløn i erstatning, hvilket formentlig er et par millioner kroner, siger han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bykongen skal tage ansvar for faldulykke

Den eksterne advokat, som Københavns kommune har hyret, er klar med sin vurdering torsdag den 26. april. Samme dag vil kommunen også melde ud, om 14-årige Frida får sin erstatning eller ej

Ekstra Bladet ville gerne have talt med teknik- og miljøborgmester i Københavns kommune, Ayfer Baykal (SF), men det var kun muligt at få en skriftlig kommentar igennem hendes pressechef.

– Jeg hører meget gerne fra advokater, der mener at have fundet det juridiske grundlag for at kommunen kan udbetale en erstatning i denne sag. Hvis jeg får noget allerede i dag, vil jeg bede vores eksterne advokat tage det med i den juridiske vurdering af sagen, jeg har bestilt til at ligge klar torsdag, skriver hun som det eneste svar.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere