Så kom der hegn om farlig tunnel

Ekstra Bladet-effekten: Samme dag som ekstrabladet.dk's afsløringer af fejl og mangler på flere af Københavns broer og tunneller, kom der skub i sagerne

Københavns Kommune har allerede været ude for at skærme et farligt gelænder af. (Foto: Rumle Skafte)
Københavns Kommune har allerede været ude for at skærme et farligt gelænder af. (Foto: Rumle Skafte)

Efter ekstrabladet.dk i går afslørede et massivt nedbrud på Københavns Kommunes vejer, broer og tunneller, er der nu kommet hegn om et af de steder, hvor et gelænder til en tunnelskakt hang løst og udgjorde fare for faldulykker.

Der er tale om fodgængertunnellen under Østerbrogade ved Marskensgade, som ligger i et stærkt trafikeret område med både skolebørn og en konstant strøm af biler med en fart på omkring 50 km/t.

Gelænderet omkring Marskensgade-siden af tunnellen er her så gennemtæret, og flere lodrette stolper hænger så løst, at gelænderet fysisk kan rykkes ved blot et let skub.Ls Ogs: TV: Rkvrk i Kbenhavn slingrer en meter Læs Også: TV: Rækværk i København slingrer en meterKøbenhavns Kommunens Teknik- og Miljøforvaltning oplyser til ekstrabladet.dk, at der efter historien om det rådne gelænder blev sendt et hold af sted torsdag for at tilse problemerne. Det resulterede i, at der nu er sat en afskærmende barriere op om det gennemtærede rækværk fra 70'erne.

Ekstrabladet.dk havde i går den byggesagkyndige arkitektlektor, Tom Mose Petersen, til at se på problemerne ved bl.a. Marskensgade-tunnellen. Han betegnede situationen sådan her:

Læs Også:

Se også: Bykongen skal tage ansvar for faldulykke

- Det er et meget skidt bygningsværk. Konstruktionen er frigjort fra sit fundament i næsten alle bærende lodposter. Den kan let blive flyttet af en gruppe mennesker, der læner sig op ad den eller af en bil. Wost case er, at der sidder to-tre stykker, som vil falde bagover og slå hovedet.

Tom Mose Petersen mente dog ikke umiddelbart, at der var tale om livsfare, da de værste tæringer sidder ved områder uden dybe fald.

Se de farligste punkter her på ekstrabladet.dk senere i dag.

Kender du til andre steder i København, hvor der er fare for ulykker?

Send e-mail til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. SMS-takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere