Ekspert: Selvfølgelig ryger Don Ø

Der er ikke de store overraskelser i TV2's nye bestyrelse, vurderer medie-ekspert

Lasse Jensen er ikke overrasket over udskiftning i TV2's bestyrelse (Foto: Morten Langkilde/POLFOTO)
Lasse Jensen er ikke overrasket over udskiftning i TV2's bestyrelse (Foto: Morten Langkilde/POLFOTO)

Der kommer til at ske en større udrensning i TV2's bestyrelse, når der på torsdag afholdes generalforsamling. Fire ud af de seks bestyrelsesmedlemmer, der bliver valgt politisk, får sparket af kulturminister Uffe Elbæk (R) til fordel for friske kræfter.

Tunge erhvervsfolk som den første kvindelige nationalbankdirektør, Bodil Nybroe Andersen, og FCK's tidligere alfahan, Flemming Østergaard, bliver byttet ud med mere kulturelle kræfter som filminstruktør Annette K. Olesen og tidligere DR-chef, Bjørn Erichsen. Det erfarer Ekstra Bladet.

Men udskiftningen overrasker ikke Lasse Jensen, der redaktør på DR's radioprogram 'Mennesker og medier' på P1.

- Nej, det var ikke sådan jeg faldt ned af stolen, da jeg læste det. Det er jo ikke uventet, at for eksempel Flemming Østergaard ikke kan sidde i bestyrelsen. Don Ø er jo en farverig person. Han er blevet fyret fra Parken og har ikke længere den position, han tidligere havde. Derfor er det meget naturligt, at han bliver skiftet ud. Han har jo også nået den alder, hvor man stopper. Jeg ser det ikke som nogen chokerende eller overraskende udskiftning, siger han.

Ifølge Lasse Jensen, er det nemlig helt naturligt, at Uffe Elbæk forsøger at sætte sit og regeringens præg på den nationale TV-kanal.

- TV2's bestyrelse er jo også entydigt politisk udnævnt. Myten om at staten kan eje et selskab uden at yde indflydelse politisk er noget sludder. Se bare på Dong. Når staten ejer, så vil flertallet i folketinget selvfølgelig forsøge at udøve politisk indflydelse. Men det er selvfølgelig ikke Uffe Elbæk alene. Det er også resten af regeringen, der har været inde over her, siger han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Minister fyrer Don Ø

Under udvælgelsen af den nye bestyrelse har Uffe Elbæk tydeligvis kigget over til TV2's konkurrent og tilføjet både DR-instruktør, Annette K. Olesen og den tidligere DR-chef, Bjørn Erichsen. Men derfor skal man ikke forvente, at TV2 skal til at ligne DR, forklarer Lasse Jensen.

- I modsætning til DR-bestyrelsen, der indeholder folk, der kæfter op, om hvad som helst ustandseligt, i hvert fald nogen af dem, så har TV2’s bestyrelse altid været en stilfærdig, arbejdende bestyrelse, der ikke markerede sig i offentligheden. Og ved at lade formanden sidde, anerkender man, at den tidligere bestyrelse gjorde det godt, og den stilfærdige stil vil de gerne forsætte, siger han.

Der er nemlig kun to bestyrelsesmedlemmer, der får lov til at blive, udover de tre medlemmer der er valgt af medarbejderne på TV2. Det er bestyrelsesformand og Tivoli-direktør, Lars Liebst, og den tidligere chefredaktør på 3F, Palle Smed.

- Lars Liebst er den pæne dygtige stilfærdige mand, der ikke har lavet ballade. Han kører det stille og roligt uden at føre sig for meget frem. Han er vel på mange måder en udmærket bestyrelsesformand, siger Lasse Jensen og tilføjer:

- Palle Smed er gammel redaktør på 3Fs medlemsblad. Fagbevægelsen har altid været repræsenteret i bestyrelser, når Socialdemokraterne har haft magten. Det er naturligt, at Uffe Elbæk sætter sit fingeraftryk sammen med de andre partier i regeringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere