V: Hækkerup har vildledt Folketinget

Venstres Troels Lund Poulsen beskylder forsvarsminister Nick Hækkerup for at vildlede Folketinget i radar-sag

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, beskylder nu forsvarsminister Nick Hækkerup (S) for direkte at vildlede Folketinget i sagen om udsendelsen af et dansk luftoperationscenter til Afghanistan.

Det sker efter et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg, hvor Nick Hækkerup tirsdag skulle svare på den helt usædvanlige kritik, som tidligere forsvarschef Knud Bartels har rettet mod ham.

Ifølge Knud Bartels, der nu er general i Nato, gav Hækkerup ikke fyldestgørende oplysninger til Folketinget, da ministeren i marts skulle redegøre for beslutningen om at sende en dyr radar til det nordlige Afghanistan stik imod Bartels advarsler.

Og efter dagens samråd skruer Troels Lund Poulsen altså op for retorikken.

Spørgsmål: Troels Lund Poulsen, er der nogen, der har vildledt Folketinget i denne her sag?

- Ja, det har ministeren jo. For han har jo lavet en redegørelse, som den tidligere forsvarschef ikke er enig i. Det er jo dokumenteret sort på hvidt nu, siger Troels Lund Poulsen.

Spørgsmål: Så det er vildledning, når Bartels føler, at hans kritiske indvendinger ikke er med?

- Det er en de facto-vildledning, når alle bekymringer, som forsvarschefen mener, der skulle være reflekteret i redegørelsen, slet ikke er med. I stedet er den klinisk renset for kritik.

Spørgsmål: En "de facto-vildledning" ... altså en vildledning?

- Ja, en vildledning, fordi man har klinisk renset den for den kritiske tilgang, som forsvarschefen havde, lyder det fra Troels Lund Poulsen, der allerede har krævet et nyt samråd i sagen.

Radaren har i løbet af foråret været en varm kartoffel, fordi den angiveligt blev sendt af sted, selv om Knud Bartels tre gange advarede Forsvarsministeriet om, at der ikke var nogen militærfaglige begrundelser for det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere