Eks-forsvarschef angriber forsvarsministeren

Forsvarsminister Nick Hækkerup og hans system er under beskyldning for det værste af alle verdener: at lyve over for Folketinget

Tidligere forsvarschef Knud Bartels beskylder forsvarsminister Nick Hækkerup for at lyve for Folketinget. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Tidligere forsvarschef Knud Bartels beskylder forsvarsminister Nick Hækkerup for at lyve for Folketinget. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

Det sker i et internt brev fra den tidligere forsvarschef Knud Bartels - nuværende general i NATO, som TV 2 Nyhederne er kommet i besiddelse af.

Her skriver han til forsvarsministeren, at ministeriets redegørelse til Folketinget om, hvorfor Danmark i efteråret sendte en radar til Afghanistan, er fyldt med fejl.

- ... at redegørelsen ikke synes fyldestgørende, idet jeg kan konstatere, at flere aspekter i beskrivelsen af beslutningsprocessen er udeladt, skriver Bartels blandt andet.

Radaren har i foråret været en varm kartoffel, fordi den blev sendt, selv om den daværende forsvarschef Knud Bartels tre gange advarede Forsvarsministeriet: Der var ikke nogen militærfaglige begrundelser.

Bartels og Hækkerup uenige om sandheden
Ganske opsigtsvækkende, så skriver Bartels, at han slet ikke var inddraget i redegørelsen.

Og det selv om Nick Hækkerup i et svar til Venstres Troels Lund Poulsen 23. april skriver, at 'Forsvarsministeriets departementschef har været i telefonisk kontakt med den tidligere forsvarschef, general Knud Bartels, vedrørende den omhandlede sag'.

Det altså stik modsat af Bartels brev. Her står 'At jeg ikke har været inddraget i forsvarsministeriets redegørelse'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere