Kulturminister: TV2 bestyrelse krævede fornyelse

- Det klæder TV2's bestyrelse, at gennemsnitsalderen nu er kommet ned, siger kulturminister Uffe Elbæk (R)

- Jeg er selvfølgelig også glad for, at der er kommet balance mellem mænd og kvinder, siger Uffe Elbæk (R) om den nye bestyrelse i TV2 (Foto: Henning Hjorth)
- Jeg er selvfølgelig også glad for, at der er kommet balance mellem mænd og kvinder, siger Uffe Elbæk (R) om den nye bestyrelse i TV2 (Foto: Henning Hjorth)

ekstrabladet.dk kunne tidligere i dag afsløre, at der var en stor udskiftning på vej i TV2's bestyrelse. Den nyhed bekræfter en meget tilfreds kulturminister Uffe Elbæk (R) nu.

- Det er et rigtig, rigtig bestyrelshold, som rummer alle de faglige kompetencer, som en bestyrelse skal kunne have. Bjørn Erichsens mediemæssige indsigt. Juridisk og økonomisk er Merete (Lundbye Møller red.) rigtig stærk. Filmisk er det Anette (K. Olesen red.) og så videre og så videre. Hele vejen rundt er det et stærkt hold, siger han til ekstrabladet.dk

Uffe Elbæk har valgt at skille sig af med fire ud af de seks politiske valgte medlememr af TV2's bestyrelse.

Det betyder et farvel til tunge erhvervsfolk som den første kvindelige nationalbankdirektør, Bodil Nybroe Andersen, og FCK's tidligere alfahan, Flemming Østergaard. De er blevet byttet ud med mere kulturelle kræfter som filminstruktør Annette K. Olesen og tidligere DR-chef, Bjørn Erichsen.

Den massive ændring er dog i følge kulturministeren en helt naturlig fornyelse af en bestyrelse med mange år på bagen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ekspert: Selvfølgelig ryger Don Ø

- Lige nu er TV2 kommet igennem en periode med store økonomiske udfordringer, men den er ligesom landet nu. Nu står vi overfor at skulle udvikle en langt række stratetiske tiltag. Derfor besluttede jeg, at det krævede en fornyelse af bestyrelsen. Men vi har så holdt det kontinuerligt ved at beholde Lars Liebst som formand. Pelle Smed forsætter også.

- Var du utilfreds med den tidligere bestyrelse?

- De har egentlig gjort et godt stykke arbejde. De har været med til at sikre, at TV2 har en god økonomi. Men det er mere for at sige, at nu slutter en periode i TV2’s historie og med den nye bestyrelse begynder en ny. Det er i forhold til det, at jeg har valgt at sætte et nyt hold.

- Hvorfor krævede det en ny bestyrelse, hvis du var tilfreds med de tidligere?

-Jamen der kommer altid et tidspunkt, hvor den næste generation skal til at sidde ved bestyrelsesbordet. Det klæder bestyrelsen, at gennemsnitsalderen er kommet ned.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere