Forslag: Johanne skal pilles af plakaten

Enhedslisten skal ikke længere profilere deres kendte politikere i valgkampen, siger en række af partiets medlemmer

Flere medlemmer af Enhedslisten mener, at valgplakaterne fremover kun skal prydes af et rødt ø. (Foto: Lars Krabbe/POLFOTO)
Flere medlemmer af Enhedslisten mener, at valgplakaterne fremover kun skal prydes af et rødt ø. (Foto: Lars Krabbe/POLFOTO)

Et af de kønneste ansigter i dansk politik kan meget vel blive gemt væk, når den næste valgkamp bliver sat i gang.

En række medlemmer af Enhedslisten vil nemlig have pillet Johanne Schmidt-Nielsen og resten af partiets politiske kandidater af valgplakaterne. Forslaget kommer forud for Enhedslistens årsmøde i maj. Det skriver avisen Information.

En af forslagsstillerne, Mie Susanne Lilje, mener, at det strider mod partiets princip om at være kollektivets parti.

- Udover at det skaber direkte unødvendige logistiske problemer at have en håndfuld kandidater repræsenteret på plakaterne, så er det ulig Enhedslistens generelle praksis omkring at føre kollektivistisk valgkamp, siger hun til Information.

LÆS OGSÅ:

Se også: Røg-hyklere: Politikerne pulser videre

Mie Susanne Lilje vil i stedet for have det røde ø til at være det centrale symbol på partiets plakater.

Men den strategi har kommunikationsekspert og tidligere pressechef i Liberal Alliance, Rasmus Jønsson, ikke meget tilovers for. Han mener, at Enhedslisten bør tænke sig rigtig godt om.

- Det vil være ret dumt. Og specielt for Enhedslisten, hvor personen - i det her tilfælde Johanne Schmidt-Nielsen - nok i højere grad end politikken har været afgørende for den store fremgang. Politik er nu engang blevet mere personbåret og personerne betyder mere og mere for, hvor vælgerne sætter deres kryds, siger han til Information.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere