Røg-hyklere: Politikerne pulser videre

Rygende dobbeltmoral: Politikernes nye totalforbud rammer hele landet - undtagen politikernes egen arbejdsplads

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gemmer sig sammen med resten af de folkevalgte rygere i regeringssamarbejdet bag en røgsky og vil ikke kommentere deres dobbeltmoral. (Foto: Liv Høybye/POLFOTO)
Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gemmer sig sammen med resten af de folkevalgte rygere i regeringssamarbejdet bag en røgsky og vil ikke kommentere deres dobbeltmoral. (Foto: Liv Høybye/POLFOTO)

Samtidigt med at lærere, læger, lokoførere og langt de fleste andre danskere rammes af totalt forbud mod at hive en smøg indenfor, kan politikerne ose videre på Christiansborg.

Regeringen og Enhedslisten blev i weekenden enige om nye, drastiske stramninger af rygeloven, som blandt andet betyder totalforbud mod rygning på skoler, gymnasier og institutioner. I forvejen er der strikse rygeforbud på de fleste andre offentlige arbejdspladser som eksempelvis hospitaler, togstationer og i kommunale kontorer.

Dermed er der efterhånden kun en skatteyderbetalt arbejdsplads tilbage, hvor medarbejderne kan pulse løs, uden at blive generet af at skulle udenfor i regn og blæst: Det er lovgivernes egen hule - Christiansborg.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hyklerisk kritik af rygeloven

For selv om lovgiverne i flere omgange - senest i weekenden - har strammet rygereglerne for alle vælgerne, så er der i følge Ekstra Bladets oplysninger ’ingen aktuelle planer’ om at fjerne de rygebokse på Christiansborg, der gør det muligt for politikerne at ryge løs indendørs bag Borgens tykke murer.

Det vækker stor vrede hos oppositionen, hvor Liberal Alliances retspolitiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, kalder regeringen og og deres støtteparti, Enhedslisten, for dobbeltmoralske.

- Det er formynderi. Man vil gerne bestemme, hvordan alle andre skal opføre sig. Men man vil ikke begrænse sin egen frihed. De behandler jo danskerne som børn, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ:

Se også: DF kritiserer ny rygelov

De storpulsende politikere i regeringssamarbejdet, Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Villy Søvndal (SF), Mette Gjerskov (S) og Ole Hækkerup (S), har alle stukket piben ind og ønsker ikke at kommentere det ømtålelige emne.

Det er kun den folkevalgte ryger, udkantsminister Carsten Hansen (S), der vil kommentere sagen skriftligt igennem hans pressemand.

- Jeg kan konstatere, at aftaleparterne har skelnet mellem uddannelsessteder og arbejdspladser, hvor der ikke undervises børn og unge. Jeg forholder mig til, at der skal gælde de samme regler på Christiansborg, som er en arbejdsplads for godt og vel 1000 ansatte og 179 medlemmer af Folketinget, og andre arbejdspladser, hvor der ikke undervises børn og unge, skriver han kortfattet.

LÆS MEGET MERE OM DEN RYGENDE DOBBELTMORAL I DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere