S afliver krav om kvindekvoter i bestyrelser

S dropper kravet om kvindekvoter i bestyrelser. Kravet skubber os væk fra erhvervslivet, lyder begrundelsen.

Socialdemokraterne vender rundt og dropper års kamp for at indføre kvoteordninger for at tvinge flere kvinder ind i bestyrelseslokalerne i danske virksomheder.

- Tiden er inde til at droppe kønskvoterne, siger ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff til Politiken.

I stedet for kvoter via lovgivning mener Socialdemokraterne, at øget ligestilling skal gennemføres i tæt samarbejde med dansk erhvervsliv, som er lodret modstander af kvoter.

- Hvis der skal ske noget, kræver det politikere, der er klar på at gribe ind. Men det kræver også et erhvervsliv, man kan spille bold op ad. Kvotedebatten har været med til at skubbe erhvervslivet væk fra os, siger Langhoff til Politiken.

I 2008 brugte partiets formand Helle Thorning-Schmidt kvindernes internationale kampdag til at slå et slag for den barske norske kvotemodel, der i sidste instans kan tvangsopløse børsnoterede virksomheder.

I marts 2010 fremsatte S, SF, R og Enhedslisten et fælles beslutningsforslag med pålæg til børsnoterede virksomheder om en kvindeandel på 40 procent.

Siden er kravene blødt op, men i regeringsgrundlaget hedder det, at regeringen skal "vurdere forslag om kvoter på baggrund af køn."

Ligestillingsminister Manu Sareen mener, at hele debatten om kvindekvoter har været ufrugtbar og tager positivt imod Socialdemokratiets U-vending.

Hos Enhedslisten undres man.

- Jeg har svært ved at se, hvad der skulle have ændret sig siden 2010, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere