Venstre: Vi har ingen ultimative skattekrav

Venstre vil gerne sænke skatten reelt i ny skattereform, men det er ikke et krav. Skattepopulisme, siger S

Venstre holder fast i, at væksten i det offentlige forbrug skal stige med 0,8 procent om året frem mod 2020. Men partiet er samtidig klar til at spare og effektivisere i den offentlige sektor for at finde penge til reelt lette skatten på arbejde.

Socialdemokraterne ryster på hovedet og kalder udspillet for "skattepopulisme". Men ifølge Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen er der tale om en udstrakt hånd.

- Vi stiller ikke nogen ultimative krav forud for skatteforhandlingerne, og vi kommer gerne og diskuterer med regeringen.

- Jeg konstaterer blot, at det er svært uproblematisk at omlægge skatter og afgifter uden, at det går ud over boligejerne eller sender arbejdspladser ud af landet.

Spørgsmål: Kan I leve med ringere velfærd mod til gengæld at få reelle skattelettelser på arbejde?

- Vi står fast på, at den vækst, som vi også selv har lagt op til i det offentlige forbrug på 0,8 procent om året, er en god idé. Men hvis man kan finde finansiering uden for det traditionelle skattesystem, så øger det chancen for, at vi går med, siger Torsten Schack Pedersen.

Han mener, at der kan findes penge flere forskellige steder i det offentlige uden, at det går ud over servicen til danskerne.

Som eksempel fremhæver han en beregning fra Finansministeriet fra denne uge, som viser, at kommuner og regioner kan spare en halv milliard kroner på at effektivisere kørslen med elever og patienter.

Socialdemokraterne mener, at meldingerne fra Venstre stritter i øst og vest:

- Først var Lars Løkke Rasmussen ude og tale for nulvækst i den offentlige sektor. Det sagde Venstres gruppeformand Kristian Jensen også i sidste uge.

- Nu siger Torsten Schack Pedersen så, at Venstre både vil have vækst 0,8 procent i det offentlige forbrug og give reelle skattelettelser, siger Socialdemokraternes skatteordfører Thomas Jensen.

Han mener, at Lars Løkke Rasmussen nu må skære igennem

- I Løkkes 2020-plan fra sidste år, står der sort på hvidt, at der ikke er plads til reelle skattelettelser og en vækst på 0,8 procent, så de kan ikke tale for begge dele.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere