Så meget betalte Mærsk i kommuneskat

Nyt fra overklassen: Gentofte kommune går glip af 150 mio. skattekroner årligt efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død

Skibsrederens død koster Gentofte Kommune kassen. (Foto: Lars Krabbe/POLFOTO)
Skibsrederens død koster Gentofte Kommune kassen. (Foto: Lars Krabbe/POLFOTO)

Danmarks rigmandsparadis nr. 1 har lidt et alvorligt knæk i skatteregnskabet efter tabet af Mærsk Mc-Kinney Møller som skatteyder.

Da skibsrederen mandag sov ind på Rigshospitalet, var han nemlig garant for den imponerende sum af 150 mio. årlige skattekroner i Gentoftes kommunekasse, skriver Børsen.

Den tabte indtægt er så stor, at det ifølge avisen ikke kan udelukkes, at Gentofte Kommune bliver nødt til at hæve skatten med helt op til et procentpoint.

Mærsk var årsag til lav skat
En skattestigning vil med garanti ikke falde i god jord hos rigmændene i kommunen, da de i dag - sammen med Rudersdal kommune - betaler Danmarks laveste kommuneskat på 22,8 pct. Til sammenligning har København en kommuneskatteprocent på 23,8 og Aarhus en på 24,4.

Læs også: Sådan bliver begravelsen

Men det er ikke sikkert, at borgerskabet kan blive ved med at slippe så let, fortæller en anonym kommunalpolitiker til Børsen:

- Vi har et par stykker, som er milliardærer i Gentofte Kommune, men det er specielt Mærsk, som har betalt en ret så betydelig del i skat. Det har stor betydning for skatteprocenten. Mærsks skattebetaling i Gentofte Kommune har været medvirkende til, at kommunen har kunnet holde skatteprocenten så lav, som det er tilfældet, siger den annonyme kommunalpolitiker.

Læs også:

112 - 16. apr. 2012 - kl. 11:21 Nekrolog: Den elegante bisse

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere