Frank går ind i faldtragedie: Skynd jer!

Københavns overborgmester, Frank Jensen, vil have fart på behandlingen af sagen om den 14-årig pige, der er blevet lam efter faldulykke

Frank Jensen vil have en hurtig afgørelse i sagen om de to piger, der styrtede ned fra Dronning Louises Bro i København (Foto: Anthon Unger).
Frank Jensen vil have en hurtig afgørelse i sagen om de to piger, der styrtede ned fra Dronning Louises Bro i København (Foto: Anthon Unger).

Så skal der fart på.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sender nu et klart budskab i sagen om de to 14-årige piger, der styrtede fire og en halv meter ned på grund af et gennemtæret rækværk.

Ulykken skete i slutningen af januar, da pigerne styrtede ned fra Dronning Louises Bro i det centrale København, efter at de havde lænet sig op af rækværket. Den ene af pigerne er blevet lam efter ulykken.

- Jeg kan som Københavns overborgmester ikke acceptere, at en 14-årig pige og hendes familie skal vente længe i uvished. Derfor vil jeg appellere til alle relevante myndigheder om at fremskynde sagsbehandlingen, så der kan blive fundet en løsning på sagen, siger Frank Jensen i en skriftlig kommentar.

Den ene af de to piger brækkede ryggen og er i dag lam fra livet og ned. Veninden slap med en brækket næse, løse fortænder og en kraftig hjernerystelse efter det dramatiske fald fra det ødelagte rækværk.

Afviser fejl
Sagen ligger lige nu på politiets bord. Og det er først, når der er truffet en afgørelse her, at kommunen vil vurdere, om pigerne har krav på erstatning.

Læs: Måske erstatning til lam pige

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal afviser dog, at hendes forvaltningen har fejlet i sagen.

- Kommunen har levet op til sin tilsynsforpligtigelse med broen, derfor har forvaltningen umiddelbart ikke et juridisk grundlag for at udbetale erstatning.

- Forvaltningen gransker dog alle detaljer efterhånden som sagen bliver klarlagt og vurderer om det giver grundlag for at ændre på konklusionen, har Baykal udtalt i en pressemeddelelse.

Kender du til andre steder i København, hvor der er fare for ulykker?

Send e-mail til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. SMS-takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere