Historisk næse til Limo-Otbo

Rigsrevisionen kritiserer rigsrevisor

Henrik Otbo var manden, der som rigsrevisor førte kontrol med skattekroner. Nu bliver han selv kritiseret for ikke at have styr på bilagene. (Foto: Jan Unger)
Henrik Otbo var manden, der som rigsrevisor førte kontrol med skattekroner. Nu bliver han selv kritiseret for ikke at have styr på bilagene. (Foto: Jan Unger)

Rigsrevisionen har ikke haft styr på regnskaberne.

Højst usædvanligt får Rigsrevisionen nu en næse for ikke fuldt ud at have styr på sagsbehandlingen i forbindelse med tidligere rigsrevisor Henrik Otbos udlandsrejser.

Det sker som en udløber af en række afsløringer i Ekstra Bladet.

Læs mere: Rigsrevisor kørte i limousine fra kvart million

Ekstra Bladet afslørede 19. marts at Henrik Otbo de seneste fem år havde kørt i limousine med chauffør for 252.000 kroner på skatteydernes regning.

Ekstra Bladet afslørede også, at Otbo havde smag for udlandsrejser. Og at Otbo i flere tilfælde havde overnattet på dyrere hoteller end Rigsrevisionens egne regler giver lov til. Endelig afslørede de mange udgiftsbilag, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i og gennemgået, at Otbo og Rigsrevisionen i flere tilfælde helt eller delvist har forsømt at udfylde et særligt dokumentationsskema i forbindelse med Otbos udlandsrejser.

Afsløringerne fik omgående de politisk valgte statsrevisorer til at afkræve Rigsrevisionen en nærmere redegørelse for den tidligere rigsrevisors udgifter til kørsel, udlandsrejser, repræsentation og afskedsreceptioner.

Læs mere: Limo-Otbo tavs om historisk kulegravning

Undersøgelsen foreligger nu i form af et notat til statsrevisorerne, der behandler sagen på deres møde i eftermiddag.

Ekstra Bladet erfarer, at Rigsrevisionen reelt tildeler sig selv en næse for ikke i alle tilfælde at have udfyldt et særligt dokumentationsskema – eller udfyldt det mangelfuldt – i forbindelse med Henrik Otbos udlandsrejser.

Helt konkret indrømmer Rigsrevisionen, at dokumentationsskemaet vedrørende Otbos tjenesterejse til Australien i marts 2010 er mangelfuldt udfyldt. Blandt andet mangler fuldstændig oplysninger om Otbos ferie i Singapore på vejen til og fra Sydney.

Selve konferencen i Sydney varede tre dage, men Otbo fløj til Singapore fem dage før konferencen – og på vejen hjem sneg Otbo sig til yderligere fem dages ferie i Singapore.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere