SF-profil: Gå af, Villy

Mogens Ove Madsen, medlem af regionsbestyrelsen i Region Nordjylland og tidligere medlem af SF's hovedbestyrelse, kræver Villy Søvndals afgang

Mogens Ove Madsen, medlem af regionsbestyrelsen i Region Nordjylland og tidligere medlem af SF's hovedbestyrelse. (Arkivfoto: POLFOTO)
Mogens Ove Madsen, medlem af regionsbestyrelsen i Region Nordjylland og tidligere medlem af SF's hovedbestyrelse. (Arkivfoto: POLFOTO)

SF har brug for en ny formand, der kan give partiet mere power ved næste års valg til kommunerne og regionerne. Så klar er meldingen fra Mogens Ove Madsen, medlem af regionsbestyrelsen i Region Nordjylland og tidligere medlem af SF's hovedbestyrelse.Læs også: Knald eller fald for Søvndal på søndag- Det ligger i kortene, at vi på landsmødet ordner politikken og kursen, og så skal man på sigt finde en ny formand, så vi kan gå til regionsvalg og kommunevalg med noget fremadrettet power. Det handler om troværdighed, siger Mogens Ove Madsen til NORDJYSKE Stiftstidende.

Mogens Ove Madsen mener, at Villy Søvndal har svært ved at overkomme det hele.

- Så vidt jeg kan se, er det svært for ham at være både udenrigsminister og formand. Jeg tror, det med partiet går lidt hen over hovedet på ham, siger han til NORDJYSKE.Mogens Ove Madsen har også et bud på en ny formand.Læs også: Top-SF'ere i oprør mod Villy- Jeg vil pege på Pia Olsen Dyhr. Hun er meget robust, og jeg synes også, at SF snart skulle vælge en kvinde, lyder det. I ledelsen afviser politisk ordfører Jesper Petersen alle tanker om formandsskift før kommunalvalget.

- Jeg synes, Villy skal blive siddende, lige så længe han har kræfter til, for vi kunne ikke drømme om en, der er bedre. Villy har masser af power og gør det glimrende som udenrigsminister, så det er lidt utidigt at komme med krav om formandens afgang, siger han til avisen.Læs også: Nyt SF-angreb: Villy og co. fører borgerlig politikSF's nordjyske formand, Thorkil Olesen, afviser pure Mogens Ove Madsens forslag:

- Vi har den formand, vi skal have, og han kan sagtens samle partiet, siger han.SF holder landsmøde i Kolding fra i dag.

1 af 2 Villy Søvndal er i stiv modvind. Nu opfordrer en fremtrædende SF'er udenrigsministeren til at trække sig som formand for partiet. (Arkivfoto: Polfoto)
2 af 2 Mogens Ove Madsen, medlem af regionsbestyrelsen i Region Nordjylland og tidligere medlem af SF's hovedbestyrelse. (Arkivfoto: POLFOTO)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere