Danskerne har ringe tillid til politikerne

Politikere i både folketing, byråd og regionsråd står svagt, når det gælder danskernes tillid, viser måling

Politikernes evner til at løse de opgaver, som vælgerne har valgt dem til, er ikke stor, hvis man spørger danskerne. Det viser en ny undersøgelse fra KL's nyhedsbrev Momentum.

Tilliden er hverken imponerende, når det gælder lands-, regional- og kommunalpolitikerne.

Hver tredje dansker har "slet ikke" eller "i mindre grad" tillid til, at lands-, regional- og kommunalpolitikerne kan løse de opgaver, der trænger sig på.

Kun mellem 14 og 21 procent af danskerne har "i høj grad" eller " meget høj grad" tillid til, at politikerne på Christiansborg og i regions- og byrådene kan løse de opgaver, der trænger sig på.

Under halvdelen af danskerne - 41 til 44 procent svarer, at de "i nogen grad" har tillid til, at de forskellige politikere kan løse opgaverne.

Professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet mener, det hænger sammen med, at politikere tit skal træffe upopulære beslutninger.

- Ofte virker debatten som om, at politikere lukker daginstitutioner, fordi de ikke vil borgerne det bedste. Men i virkeligheden gør de det jo, fordi de er presset i forhold til budgettet, siger han til Momentum og fortsætter:

- Langt hen ad vejen er det jo forældrene, som lukker skolerne, fordi de ikke bosætter sig der, hvor der er for mange skoler i forhold til antallet af børn.

Han mener derfor, politikerne skal blive meget bedre til at forklare vælgerne de svære valg, de står i.

Danskerne har mere tillid til kommunalpolitikerne end til landspolitikerne, mens regionsrådene ligger i bunden.

- De er mere usynlige i og med, at kommunerne har mange flere opgaver. Så sandsynligheden for, at man kommer i kontakt med kommunen er større. Samtidig ser danskerne sjældent noget til de regionalpolitikere, som ikke sidder i forretningsudvalget, siger han til Momentum.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere