Søvndal blandede sig i næstformandskamp

Trods ugers tavshed bekendte Villy Søvndal kulør i SF’s næstformandsstrid

Stik mod sine løfter til SF's ledende organer og den slagne næstformandskandidat Meta Fuglsang valgte partiformand Villy Søvndal selv at udpege sine egne favoritter, da han i søndags var mødeleder under et dramatisk møde i SF's landsledelse.

Det skriver Politiken.

I det flere uger lange forløb før næstformandsvalget sagde Villy Søvndal gang på gang, at han ikke selv ville blande sig i valget.

Det samme har han ifølge Politikens oplysninger sagt ved flere møder i partiets daglige ledelse og i Landsledelsen.

Ligesom han blandt andet over for TV2 News og andre medier sagde, at han ville lade det være op til medlemmerne af partiets landsledelse at vælge mellem de tre kandidater til næstformandsposten.

Men på det lukkede møde på Hotel Comwell i Kolding, som den slagne næstformandskandidat Meta Fuglsang forlod ad en bagudgang, smed Villy Søvndal som den første sin trumf, erfarer Politiken.

Han sagde, at han fandt det mest ordentligt, hvis han indledte med at sige, hvad han selv tænkte: at partiets to nye næstformænd, Mattias Tesfaye og Mette Touborg, udgjorde den stærkeste kombination.

Stemningen på mødet beskrives af flere tilstedeværende som ekstremt ubehagelig.

Problemstillingen var, at Meta Fuglsang ved valget til Landsledelsen blev suveræn stemmesluger blandt de delegerede på SF's landsmøde. Hun fik 224 stemmer mod 184 til Tesfaye og 149 til Touborg.

Efter partiformandens indledende bemærkninger gjorde en række landsledelsesmedlemmer fra partiets venstrefløj skarpe indsigelser.

Blandt andre Peter Westermann, Ida Damborg, Annette Vilhelmsen og Trine Mach opfordrede til, at partiformanden og den sejrende fløj også i handling viste, at man var indstillet på at samle partiet.

Med handling mente de, at Landsledelsen burde se Fuglsangs stemmetal som et signal om, at de landsmødedelegerede, SF's vigtigste organ, ønskede større bredde i partiets øverste ledelse, så venstrefløjen er stærkere repræsenteret.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere