Vinder-Villy: Jeg er en handyman

Det blev Villy Søvndal og ekskonen Pernille Frahm, der løb med ledertitlen på de tre fløje i SF - sammen med en noget utilfreds Ida Auken

Villy Søvndal har tidligere haft en murerske i hånden, da det lille hus i Agtrup skulle have en ny vindueskarm. Den står der angiveligt endnu (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Villy Søvndal har tidligere haft en murerske i hånden, da det lille hus i Agtrup skulle have en ny vindueskarm. Den står der angiveligt endnu (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Vi kunne søndag her på Ekstra Bladet annoncere, at vi ville hjælpe SF med at afgøre fløjkrigen i partiet ved at finde lederen fra hver af de tre fløje. Som sagt så gjort.

Hos ’De nye arbejdere’ var der ingen tvivl. Her løb storfavoritten Villy Søvndal sikkert med ledertitlen. Hans solide håndtering af det landsmøde, der på forhånd mest mindede om et krisemøde i Kolding, blev belønnet med en murerske, en refleksvest og en sikkerhedshjelm.

Men selv om Villy Søvndal ikke ville iklæde sig sit nye arbejdstøj med det samme, så ville han ikke udelukke, at det snart kom i brug.

- Det ser jo godt ud. Det er jeg glad for. Og hjelmen er rød. Jeg har faktisk muret en vindueskarm engang. Den står da endnu.

- Er du lidt af en handyman?

- Ja ja, det kan jeg sagtens være. Men nu kommer det selvfølgelig an på, hvor højt jeg skal mure, om jeg skal have hatten på. Men den er selvfølgelig attraktivt at tage den på, fordi den er rød.

Ualmindelig grimme sko
På den modsatte fløj hos ’De fodformede’ havde Pernille Frahm – ligesom sin eksmand – svært ved at skjule sin begejstring, da hun fik stukket et par brune, modformede Jacoform sko i hånden. Den fodformede forkvinde har under hele landsmødet udvist en imponerende ihærdighed i bestræbelserne på at få fuldført sin fløjs politik, på trods af at hun gang på gang er blevet trynet. Først blev hendes forslag til SF’s kriseplan nedstemt og efterfølgende blev hun ikke valgt ind i landsledelsen. Derfor var komfortskoene da også en behagelig afslutning på en hård weekend.

Læs også: Her er SF's nye næstformænd

Læs også: Drama efter næstformands-valg: Meta flygtede grædende

- Jeg elsker fodformede sko, og jeg har faktisk selv nogen, men de her er altså ualmindelig grimme. Det vil jeg bare sige. Men jeg er jo også lidt af et brokkehoved.

- De kan heldigvis byttes, men hvordan skal de så se ud?

- Øhm, de skal nok byttes til et par løbesko. Jeg trænger til et par løbesko. De andre er slidt op. Men størrelsen passer altså fint. Hvordan fa’en kunne I vide det? Det er jo alligevel en stor fod.

Ledertitlen vækkede dog langt fra glæde hos ’De grønne EU-fans’. Her fik Ida Auken et blåt EU-flag, som belønning for ikke at være bange for at bevæge sig ud på ukendt grund. Til lørdagens SF-fest gav hun den nemlig som en socialistisk udgave af Amin Jensen med hjemmelavet stand-up og fællessang. Desværre blev overrækkelsen af flaget – ligesom festen – lidt af en tam omgang.

- Jeg tror ikke, at jeg vil tage imod det. Jeg accepterer simpelthen ikke præmissen for opdelingen af vores parti. Vi er alle sammen røde, og vi er alle sammen grønne, sagde hun uden at røre flaget en eneste gang.

1 af 3 Villy Søvndal skulle lige ryge færdig, før han ville tage sit nye arbejdstøj med, så Ekstra Bladets udsendte placerede det pænt på jorden (Foto: Mikkel Tariq Khan)
2 af 3 Pernille Frahm er glad for fodformede sko - bare ikke dem Ekstra Bladet havde med (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 3 Villy Søvndal har tidligere haft en murerske i hånden, da det lille hus i Agtrup skulle have en ny vindueskarm. Den står der angiveligt endnu (Foto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere