Nyt SF-angreb: Villy og co. fører borgerlig politik

Uroen fortsætter: Villy Søvndal og SF er blevet for blå, mener de fodformede i partiet

SF's fodformede medlemmer beskylder Villy Søvndal og partiets politik for at være blevet borgerlig (Foto: AP)
SF's fodformede medlemmer beskylder Villy Søvndal og partiets politik for at være blevet borgerlig (Foto: AP)

Utilfredsheden med Villy Søvndal og SF's politik i partiets egne rækker ser ud til ingen ende at have.

Senest har Villy Søvndals bud på en næstformand, Mattias Tesfaye, skabt oprør i partiet ved at foreslå mere støtte til fodbold og fadøl frem for finkultur.

Nu er det så SF's politiske linje, der står for skud på SF-debatforummet, Rød Blog. Her angriber Leif Hermann og Per Henriksen, der repræsenterer SF på Amager, samt Flemming Bjerke fra SF i Lejre, deres eget parti, som de beskylder for at føre borgerlig politik.

De tre har sammen med deres fodformede frontkvinde, Pernille Frahm (SF), stået bag en lang række af de forslag til det kommende landsmøde, som trækker konflikten mellem 'de fodformede' og Villy Søvndals 'nye arbejdere' skarpt op.

LÆS OGSÅ:

Se også: SF-bagland afviser Tesfayes arbejderparti

'Under forhandlingerne om regeringsgrundlaget gennemtvang de Radikale skattelettelser for de velstillede samt det økonomiske forsigtighedsprincip hvilket bandt S og SF til at føre borgerlig politik pga. det ventede underskud på statsbudgettet på 70-80 mia. kr, skriver de tre forformede SF'ere på Rød Blog og fortsætter:

'Dermed var Fair Løsning og Forandring i det store hele erstattet af borgerlig politik hvilket var de Radikales pris for at tillade S og SF kom i regering. Samtidig blev det klart for vælgerne at de Radikale havde tvunget S og SF til at føre borgerlig politik, og de Radikale blev da også belønnet med en vælgerfremgang fra 7-8% til 9-10%.'

LÆS OGSÅ:

Se også: Engell: Det gik galt for SF fra starten

Derfor mener de tre herrer, at SF enten skal hente deres gamle kernevælgere tilbage fra Enhedslisten eller hente dem hos Socialdemokraterne, De Radikale eller Dansk Folkeparti.

Det skal ske ved ved hjælp af tre strategiske punkter. SF skal til at føre en klar socialistisk politik, og de skal mindske den økonomiske ulighed blandt den danske befolkning.

Derudover skal den kommende landsledelse nedsætte en arbejdsgruppe for hvert af partiets ministerier, der skal sikre, at SF's politik bliver gennemført i regeringssamarbejdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere