Danmark har mistet en stor mand

Helle Thorning-Schmidt sørger over tabet af Mærsk Mc-Kinney Møller

Helle Thorning sendte mandag en pressemeddelelse ud efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død. (Foto: Jesper Mortensen)
Helle Thorning sendte mandag en pressemeddelelse ud efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død. (Foto: Jesper Mortensen)

Sorgen over 98-årige Mærsk Mc-Kinney Møllers død mandag formiddag har ramt Statsministeriet. Helle Thorning-Schmidt har udsendt en pressemeddelelse, hvor hun begræder skibsrederens død.

- Danmark har mistet en betydningsfuld erhvervsmand og en person af en helt særlig støbning. Få har som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sat sit præg på Danmarks nyere historie, udtaler Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

- Placeringen af A.P. Møller-Mærsk som et af verdens førende rederier vidner om en unik forretningssans, som har været med til at skabe store værdier for det danske samfund.

Læs mere: Mærsk er død

Helle Thorning-Schmidt fremhæver særligt skibsrederens store engagement i dansk kultur, der bl.a. har ført Operahuset i Københavns havn med sig.

- Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit store engagement i dansk kultur og egenart sat sit præg overalt i landet. Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København. På samme måde var Mærsk Mc-Kinney Møller engageret i socialt arbejde, blandt andet for at sikre unge mulighed for at tage uddannelse i udlandet. Pligt og arbejdsomhed var gennemgående værdier for Mærsk Mc-Kinney Møllers virke, og så sent som i sidste uge deltog han trods sin høje alder i sin virksomheds generalforsamling, udtaler Helle Thorning.

Læs mere: Milliardæren hjemme for sidste gang

Statsministeren slutter med at konkludere, at Mærsk gennem sit lange liv nåede at vinde danskernes respekt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere