SF: Sørgelig Fest

Der var ikke meget dans over SF, da de lørdag aften holdt fest

Miss Miljø i form af ida Auken stod for skønsangen  (privatfoto)
Miss Miljø i form af ida Auken stod for skønsangen (privatfoto)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk) De lange debatter og diskussioner skulle lørdag aften have en tur på hylden, og i stedet skulle festtøjet luftes på SF's landsmøde i Kolding. Men danseskoene kunne SF'erne godt lade stå på hotelværelset. Der blev nemlig langt fra spillet op til dans.

Aftenen startede med en tre-retters-middag, og imens socialisterne lappede laksen i sig, stod en flok modne mænd på scenen i ens pyjamas-lignende blazere og fyldte salen med jazz. Lyden var skruet godt op - faktisk så godt, at det til tider var svært at tale sammen. Om det var en bevidst strategi fra ledelsen for at få dæmpet de mange diskussioner, vides ikke.

Normalt til SF's fester er der både festtale og en eller anden form for underholdning. I år havde de så åbenbart valgt at kombinere begge i en - i form af miljøminister, eller som Villy Søvndal kalder hende 'Miss Miljø', Ida Auken. Som en socialistisk-udgave af Amin Jensen sprang hun både ud som taler, entertainer, sangskriver, komiker og sanger. Eller mangel på samme.

Da middagen så var slut begyndte snakken om, hvornår dansegulvet åbnede. Men, men, men. Den diskussion kunne de debat-glade SF'ere godt sparre - der kom nemlig intet dansegulv. Pyjamas-jazzbandet fortsatte et par timer, imens en del medlemmer forlod festen.

Resten samlede sig i baren, hvor blandt andet Erhvervsminister Ole Sohn og Handels- og Investeringsminister Pia Olsen Dyhr holdt hof. Mens festen var en død omgang - så var minderne om de tidligere tiders festers storhedstid det langt fra. Gentagne gange blev der nemlig talt om fordumstid, hvor møderne blev holdt i gymnastiksale - og hvor festerne var rigtige fester.

Pressen var inviteret med til festen - dog med et skrapt forbud mod at tage fotos.

Læs:

Se også: Ekstra Bladet hjælper SF med krigen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere