Engell: En af Villys bedste taler

Det var en særdeles slagkraftig og målrettet SF-formand, der fredag aften var på talerstolen til partiets landsmøde, mener politisk kommentator Hans Engell

Ekstra Bladets politisk kommentar, Hans Engell, roser Villy Søvndal (SF) for fredagens åbningstale ved SF landsmødet i Kolding (Foto: Jan Unger)
Ekstra Bladets politisk kommentar, Hans Engell, roser Villy Søvndal (SF) for fredagens åbningstale ved SF landsmødet i Kolding (Foto: Jan Unger)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Villy Søvndal (SF) har igennem de seneste uger måtte lægge ryg til mange tæsk fra et utal af kanter - både i og uden for sit eget parti.

Alligevel viste SF-formanden sig fra sin allerstærkeste side, da han fredag aften var på talerstolen til åbningen af SF landsmødet i Kolding. Det vurderer Ekstra Bladets politisk kommentator, Hans Engell.

- Villy holdt en stærk og slagkraftig tale. Det var en af hans bedste. Det var tydeligt, at han havde tre helt klare mål: At synliggøre SFs resultater i regeringssamarbejdet - at skaffe opbakning til den nye politiske kurs samt forsøge at samle partiet, siger Hans Engell og fortsætter:

- Om det lykkes, ved vi først de kommende dage. For talen var også udfordrende - Villy gider ikke høre på mere brok og han vil ikke acceptere, at SFs resultater i regeringssamarbejdet underkendes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Villy banker i bordet: Tæsk til oprørene

SF-formanden brugte god tid på at forklare, at ingen kender SF som ham, og at han har helt styr på partiets retning og politiske linje. Noget der vækkede begejstring hos de cirka 650 delegerede gæster - og hos Hans Engell.

- Jeg synes Villy viste sig fra sine stærkeste sider: Let underspillet, glimt i øjet, men også umisforståelig. Villy mindede sine kammerater om, at ingen kender det parti bedre end han selv - de skal ikke komme og fortælle ham, hvad der er en god SFer - og samtidig gav han kammeraterne et ordentlig spark bagi: Vågn nu op til virkeligheden. Hvis I vil have indflydelse og regeringsmagt, koster og kræver det noget. Hvis I ikke vil, har I ingen indflydelse, siger han og uddyber:

- Villy lægger tingene åbent frem og lader nu partifællerne bestemme, om de vil være med ham i regeringsprojektet eller ej. Svaret får vi senere - det bliver nogle meget spændende dage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Øh, hvor ska’ vi hen du?

Udover at sætte sine kritikere på plads og opfordre SF-medlemmerne til at stå sammen, benyttede Villy Søvndal også lejligheden til at slå fast, at Danmarks grønneste parti skal forsætte det gode samarbejde med de ellers udskældte regeringspartnere, De Radikal og Socialdemokraterne.

Men selv om Hans Engell generelt roser SF-formanden tale, så savnede han også et par vigtige emner.

- Det mest overraskende var måske alle de ting, Villy ikke talte om - kritikken af Tor Møger, balladen om betalingsringen, hvordan han vil forklare, at man ikke bruger det røde flertal, men hele tiden søger samarbejde med Venstre og de andre borgerlige om den store politik, siger Hans Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere