Thor Möger trak forhandlingerne ud

Der blev forhandlet til den lyse morgen i SF's redaktionsudvalg blandt andet på grund af skatteminister Thor Möger Pedersen

Skatteministeren var ifølge Ritzaus oplysninger med til at trække forhandlingerne ud til den lyse morgen (POLFOTO)
Skatteministeren var ifølge Ritzaus oplysninger med til at trække forhandlingerne ud til den lyse morgen (POLFOTO)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Efter at have arbejdet hele natten har SF's redaktionsudvalg fundet et kompromis om topskat, erfarer Ritzau. Forslag om at hæve boligskat skal til gengæld til afstemning, når SF'erne genoptager landsmødet klokken ni.

Ifølge Ritzaus oplysninger er kompromisset en formulering, som lægger vægt på, at det er de bredeste skuldre, som skal bære de største byrder. Men formuleringen indeholder ikke præcise detaljer om, hvad der konkret skal ske med topskatten.

Dermed har Villy Søvndal afværget en af de store trusler mod hans mulighed for at indgå en aftale om en skattereform med Socialdemokraterne og De Radikale.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pernille stopper ikke med at tordne mod Villy

Ifølge Ritzaus oplysninger har skatteminister især Thor Möger Pedersen kæmpet hårdt for at helt at få afværget det forslag om topskatten, som reelt vil gøre det umuligt at indgå en aftale med De Radikale og SF.

Forslaget lød sådan:

'Nye skattelettelser til toppen uanset om de er finansierede eller ej vil ødelægge velfærdssamfundet, som vi kender det.'

SF skal til gengæld stemme om et forslag om, at boligskatten skal hæves efter næste valg, så boligejerne kommer til at betale mere i krisen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ekstra Bladet hjælper SF med krigen

Dermed venter der en styrkeprøve, som vil afsløre, om Villy Søvndal eller hans kritikere har størst opbakning, når det gælder boligskatten.

Forslaget om at hæve boligskatten strider ikke mod regeringsgrundlaget, som kun freder boligskatten i første valgperiode. Men hvis SF vedtager, at man vil arbejde for at hæve boligskatten, vil det udløse stor uro i regeringen.

Forhandlingerne har været så lange og intense, at flere af deltagerne kun lige har nået at få et bad eller i bedste fald 45 minutters søvn.

Meldingen fra udvalget er, at det bedste havde været, hvis boligskatten ikke var endt med at komme til afstemning. Men det er samtidig et udtryk for, hvor stor opgaven har været for redaktionsudvalet, erfarer Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere