Villys eks: SF er et skib i havsnød

Villy Søvndal gemte sig bag sin avis, imens ekskonen Pernille Frahm kritiserede partiets kurs

Villy Søvndal gik i dækning for ekskonens kritik , da hun tornede fra talerstolen. Uheldigvis for formanden er der et stort billede af den synkende Titanic på avisen, som han holder op foran hovedet. Dermed bidrog han til at illustrere den hårde og maritime kritik. COLLAGEFOTO. (Foto: Tariq Mikel Khan)
Villy Søvndal gik i dækning for ekskonens kritik , da hun tornede fra talerstolen. Uheldigvis for formanden er der et stort billede af den synkende Titanic på avisen, som han holder op foran hovedet. Dermed bidrog han til at illustrere den hårde og maritime kritik. COLLAGEFOTO. (Foto: Tariq Mikel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Det helt store spørgsmål til SF landsmødet i Kolding er, hvem der er skyld i partiets uro og vælgerflugt. En lang række medlemmer er ikke i tvivl og har flittigt benyttet talerstolen til at videredele deres svar til de cirka 650 tilhørere - blandt andet formand Villy Søvndal.

Problemet er pressen, der ifølge flere SF-medlemmer, beskriver problemer og uenigheder, som i virkeligheden ikke eksisterer. Men det er for let kun at give pressen skylden, mener Villy Søvndals ekskone, Pernille Frahm (SF).

- Er det virkelig rigtigt, at det er pressen og brokkerøve som mig, der forstyrrer festen? Er det virkelig sandheden? Er det virkelig derfor, at SF står til under 6 procent i en række meningsmålinger? Det tror jeg ikke. Der er andre forklaringer, siger hun fra talerstolen og uddyber:

- Jeg tror, SF er et skib i havsnød. Og et skib kommer i havsnød, fordi det ikke har nogen sikker kurs.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mr. 95 procent: Villy snød på vægten

Kritikken fangede de mange tilhøreres opmærksomhed, men ikke formand og eksmand, Villy Søvndal. Han brugte ekskonens taletid på at stikke næsen dybt i dagens udgave af Politiken.

Pernille Frahms tale var en del af begrundelserne for de knap 400 fremsatte ændringsforslag til partiets kommende principprogram, der skal vedtages på weekendens landsmøde.

Her benyttede Leif Hermann (SF) også sine to minutters taletid til at understrege, at SF ikke alene er i havsnød, men den er også gal med kompasset. Det er hans klare budskab til Villy Søvndal, der selv brugte navigationsbilleder i sin tale i går for partiets kurs.

- Vi har brug for et politisk kompas, som vores politiske tillidsmænd kan navigere efter, om de så bliver vækket klokken fire om natten af journalister. Har vi så fået det kompas? Ja, men det er svært at blive klar over, hvor nålen peger hen, siger Leif Hermann fra SF-Amager.

LÆS OGSÅ:

Se også: Minister til angreb: De vil ha' det hele

Kort forinden fik Pernille Frahm også opbakning af den tidligere partisekretær, Christian Fischer (SF), der savnede klare SF-pejlemærker i principprogrammet.

- Det nuværende udkast er uklart på i hvert fald fem områder. Bl.a. om SF ønsker at afskaffe den kapitalistiske samfundsstruktur, og der er meget af den måde, man definerer socialismeopfattelsen, der lige så godt kunne være indeholdt i et socialdemokratisk program, siger Christian Fisher fra SF i Hvidovre.

1 af 3 Pernille Frahm forsatte lørdag formiddag sin hårde kritik af SF's politiske retning (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 3 Imens Villy Søvndals ekskone, Pernille Frahm, fremførte sin kritik, benyttede formanden lejligheden til at læse dagens udgave af morgenavisen Politiken. Grundigt. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 3 Villy Søvndal gik i dækning for ekskonens kritik , da hun tornede fra talerstolen. Uheldigvis for formanden er der et stort billede af den synkende Titanic på avisen, som han holder op foran hovedet. Dermed bidrog han til at illustrere den hårde og maritime kritik. COLLAGEFOTO. (Foto: Tariq Mikel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere