Özlem kæmper videre for boligskatten

Özlem Cekic kæmper på SF's landsmøde videre for at beskatte boligejerne mere. Forslaget skal nu til afstemning

SF's Özlem Cekic kæmper videre for at danske boligejere skal betale deres del af den krise, Danmark står i.

Det siger hun søndag, efter at have arbejdet hele natten sammen med resten af SF's redaktionsudvalg om et forslag til en udtalelse fra weekendens landsmøde, der skal lægge partiets kurs fremover.

- Vi har forhandlet hele natten, der har været mange ændringsforslag og vi har været enige om samtlige over 400 ændringsforhold undtagen et - nemlig boligbeskatning, siger hun og fortsætter:

- Det kunne vi ikke blive enige om, og derfor skal det ændringsforslag til afstemning.

Afstemningen vil finde sted søndag og lægge partiets kurs i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt boligskatten skal hæves efter næste valg, så boligejerne kommer til at betale mere for krisen.

- Det vigtigste er, at vi i fællesskab snakker om, hvilken politik vi gerne vil have. Jeg har gentagende gange understreget, at boligbeskatningen ikke handler om skattereformen eller ligger i den her valgperiode, siger Özlem Cekic.

- Vi er selvfølgelig loyale over for det regeringsgrundlag, vi har lavet. Det handler om, at vi på sigt kan kigge på, hvordan boligejerne også kan medvirke til at skabe social balance, fortsætter hun.

Med afstemningen venter der dermed en styrkeprøve, som vil afsløre, om Villy Søvndal eller hans kritikere har størst opbakning, når det gælder boligskatten.

Forslaget om at hæve boligskatten strider ikke mod regeringsgrundlaget, som kun freder boligskatten i første valgperiode. Men hvis SF vedtager, at man vil arbejde for at hæve boligskatten, vil det udløse stor uro i regeringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere