Så er forhandlingerne i gang

Spædingen stiger i Kolding: SF's nyvalgte landsledelse sidder lige nu og forhandler om partiets næstformandspost

Om få øjeblikke afgøres det, om det er Meta Fuglsang, Mattias Tesfaye eller Mette Touborg, der bliver SF's nye næstformand. (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Om få øjeblikke afgøres det, om det er Meta Fuglsang, Mattias Tesfaye eller Mette Touborg, der bliver SF's nye næstformand. (Foto: Mikkel Tariq Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Meta Fuglsang, Mattias Tesfaye og Mette Touborg. En af de tre - eller måske to - forventes at kunne kalde sig næstformand for SF senere i dag.

Partiets landsmøde er netop slut - og den nye landsledelse blev kort inden valgt. Og nu går forhandlingerne om næstformandsposten så for alvor i gang. De sidder netop nu på Comwell-hotellet i Kolding og kæmper for at blive enige. Skatteminister Thor Möger Pedersen har netop orienteret pressen om, at de på ingen måde ved, hvornår de er færdige.

Prodceduren i SF er, at det er landsledelsen, der udpeger en næstformand - eller to, hvis dette er, hvad de kan blive enige om. Hvis der bliver valgt to skal de dele lønnen. Det giver endnu flere udfordringer til landsledelsen, da Mattias Tesfaye har udtalt, at han ikke vil dele lønnen. Derimod har Mette Touborg sagt, at hun gerne vil gøre det gratis, mens Meta Fuglsang står i midten og gerne deler den.

Der er mange forskellige gætterier om, hvem der ender med den magtfulde post. Nuværende næstformand Meta Fuglsang fik klart flest stemmer i valget om pladserne i landsledelsen. Lige efter hende kom den anden kandidat Mattias Tesfaye.

LÆS: Minister vraget af medlemmer

Tidligere på landsmødet indgik Mattias Tesfaye og Mette Touborg alliance, og tidligere i dag fortalte Meta Fuglsang, at hun også godt vil kunne samarbejde med Mette Touborg.

ekstrabladet.dk er tilstede i Kolding og følger løbende forhandlingerne

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere