Mr. 95 procent: Villy snød på vægten

SF's partiformand brugte meget mere end sin jyske lune til at få salen til at klappe i takt på landsmødet i Kolding

- Jeg gider ikke mere nu, siger Villy Søvndal, inden han flygter fra Ekstra Bladets journalist (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Jeg gider ikke mere nu, siger Villy Søvndal, inden han flygter fra Ekstra Bladets journalist (Foto: Tariq Mikkel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Der er ingen tvivl om, at Villy Søvndal i går leverede en god indsats for at skabe ro om sit parti. Men partiformanden benyttede sig også af helt gammeldags snyd, da han overbeviste landsmødet om SF’s succes. I hvert fald overdrev den drevne politiker, da han sagde, at han var træt af at høre om alle de ting, SF ikke præsterer.

- Hvis vi vælger altid at fokusere på de fem procent, vi ikke nåede i mål med, så bliver det historien. Og ingen hører nogensinde om de 95 procent gode ting, vi rent faktisk fik, sagde Villy Søvndal i sin tale.

LÆS OGSÅ:

Se også: Politisk ordfører glæder sig til det er slut

Villy Søvndal listede ganske vist en række områder, hvor han synes, at SF har gjort noget godt. Men ikke engang de klappebegejstrede SF-tilhørere kunne forklare, hvordan i alverden formanden kunne nå frem til så stor en succesrate.

- Det kan jeg ikke lige forklare på stående fod, sagde Trine Pertrou Mach fra landsledelsen.

Heller ikke den garvede Pernille Frahm kunne hjælpe til at forstå det nye budskab.

- Det er lidt svært for mig at gå ind på det regnestykke. Er det sider, overskrifter eller hvad menes der. Det har jeg slet ikke haft noget med at gøre

LÆS OGSÅ:

Se også: Villy banker i bordet: Tæsk til oprørene

Ekstra Bladet ville derfor gerne have en forklaring på de 95 procent fra hovedpersonen selv.

- På Ekstra Bladet vil vi gerne høre dig lidt nærmere om de 95 procent gode ting, du siger SF har gennemført. Hvordan vil du redegøre for de 95 procent?

- Det er sådan et billede på, at vi har gjort rigtig meget godt.

- Men du ved jo godt, at politikeres fakta bliver tjekket – uanset om det handler om plejehjemsbesøg eller andre ting, skal fakta jo være i orden?

- Ja, det er rigtigt. Og det er også rigtig godt at anvende billeder i debatten.

- Men vil det sige, at SF så alligevel ikke har gennemført 95 procent af sine gode ting?

- Jeg tror, at de fleste mennesker er i stand til at forstå billeder af den enkel art.

- Jeg forstår billedet sådan, at SF så altså alligevel ikke har gennemført 95 procent gode ting.

- Vi har gennemført mange gode ting, men du forstår ikke. VI har gennemført rigtig meget godt, og det skal man forsøge at fortælle.

- Men det er så ikke 95 procent?

- Jeg gider ikke mere nu, sagde Villy Søvndal og gik ind til middag.

1 af 2 Villy Søvndals overdrivelse fra talerstolen blev modtaget godt af de cirka 650 klappeglade medlemmer til landsmødet (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 - Jeg gider ikke mere nu, siger Villy Søvndal, inden han flygter fra Ekstra Bladets journalist (Foto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere