Kritikere: SF's politik er farlig

Ungdomsgruppen SUF demonstrede mod SF's borgerlige politik. SF'erne svarede igen med tudekiks

Ungdomsgruppen SUF er langt fra tilfreds med SF's kurs (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ungdomsgruppen SUF er langt fra tilfreds med SF's kurs (Foto: Tariq Mikkel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

De 650 fremmødte til SF landsmødet i Kolding havde knap fordøjet fiskefilet og kikærtesalat, før de fik uventet besøg udefra.

Ungdomsgruppen SUF, der beskriver sig selv som unge, revolutionære socialister, var mødt op med slagsange og bannere for at demonstrere mod, at SF fører en borgerlig politik i regeringssamarbejdet og deres ja til EU's udskældte finanspagt.

Med statements som 'SF står for Sadistisk Finanspagt' og 'På afveje SF? Drej til venstre' forsøgte de cirka 40 unge socialister at skubbe SF i en rødere retning.

LÆS OGSÅ:

Se også: Özlem til minister: Vil ikke ned på dit niveau

- Når regeringen tilslutter sig EU’s finanspagt skyder de sig selv i foden og fjerner en hver fremtidig mulighed for at føre en ikke-borgerlig økonomisk politik. SF bør bruge weekenden til sammen med os, at presse for en rød politik, forklarer de unge.

Demonstrationen fik SF'erne til at svare igen ved at hente saltkiks og Digestive-kiks fra den velassorterede frokostbuffet på Comwell.

Men i stedet for at spise dem med mugne oste, blev de uddelt som tudekiks til de uanmeldte gæster. Moddemonstrationen fik en blandet modtagelse hos de unge demonstranter, der enten smovsede kiksene i sig eller leverede dem tilbage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pernille stopper ikke med at tordne mod Villy

Efterfølgende blandede Gry Möger Poulsen, der er formand for SFU og lillesøster til Thor Möger Pedersen, sig også for at argumentere for SF's beslutninger og række en forsonende hånd ud til de fremmødte demonstranter.

- Vi skal helt klart kunne diskutere finanspagten. Men skal vi ikke blive enige om, at vi bruger kræfterne bedst sammen siger hun og fortsætter:

- Jeg vil gerne have, at vi gør Danmark bedre sammen med Enhedslisten og den røde blok. Jeg synes, at vi skal blive enige om at fremover, så slår vi på de borgerlige i stedet for på hinanden. Vi har brug for socialister der tager ansvar.

1 af 2 En uenig SF'er var hurtig til at uddele tudekiks til de fremmødte SUF'ere (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Ungdomsgruppen SUF er langt fra tilfreds med SF's kurs (Foto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere