Möger vandt vigtigt kampvalg på landsmøde

Skatteminister Thor Möger Pedersen vandt lørdag en plads i vigtigt strategiudvalg i SF

Skatteminister Thor Möger Pedersen blev lørdag på SF's landsmøde valgt til et centralt udvalg, der skal udstikke retningslinjerne for partiets strategi de kommende år.

Selvom det ikke på papiret var nødvendigt, så valgte Möger - som visse SF'ere ser som selve sindbilledet på topstyring og højredrejning i partiet - at stille op til valget.

Og med 162 stemmer satte han sig sikkert på en plads i udvalget.

Kampen om at få en plads i redaktionsudvalget handlede om at få afgørende indflydelse på de godt 400 forskellige krav og ændringsforslag til SF's principprogram og mål med de kommende års politik.

Flere af kravene rummer nogle regulære politiske bomber, der - hvis de skulle blive vedtaget, som de ligger nu - kan bringe regeringssamarbejdet ud på endog særdeles gyngende grund.

Derfor var der også flere magtfulde SF'ere blandt de i alt 24 kandidater, der stillede op til redaktionsudvalget.

Også politisk ordfører Jesper Petersen, tidligere formand Holger K. Nielsen, og næstformand Meta Fuglsang vandt et sæde i udvalget - med de to sidstnævnte som klare topscorere.

Det samme gjorde en anden bemærkelsesværdig kandidat: folketingsmedlem Özlem Cekic, der på det seneste har markeret sig med flere særstandpunkter.

Hun er medforfatter til to af de mest kontroversielle forslag til SF's politik i de kommende år, nemlig forslagene om at erklære topskattelettelser for "ødelæggende for velfærdssamfundet" samt forslaget om at SF skal arbejde for hævelse af boligskatten efter næste valg.

Redaktionsudvalget skal fremlægge sine indstillinger til de mange forslag, inden de delegerede søndag skal stemme om dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere