Minister til angreb: De vil ha' det hele

SF's handelsminister Pia Olsen Dyhr går til angreb på SF-oprørerne, som hun mener, er urealistiske

Handelsminister Pia Olsen Dyhr går nu til angreb på nyt udspil (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Handelsminister Pia Olsen Dyhr går nu til angreb på nyt udspil (Foto: Tariq Mikkel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk) Kampen mellem de tre fløje i SF er langt fra død, og nu puster Handels- og Investeringsminister Pia Olsen Dyhr til ilden med et angreb på den ’fodformede’-fløj. Hun kritiserer dem for at være urealistiske:

LÆS: Mr. 95 procent: Villy snød på vægten

- Hvis jeg spørger min datter, hvad hun vil have til sin fødselsdag, så er der ikke grænser for, hvad hun vil have. Store gaver og rigtig mange af dem. Det er jo ikke det, der hedder indenfor den realistiske boldbane, og derfor får hun ikke al ting. Det er det samme her.

- Har de ikke fattet, hvad det her går ud på?

- Jeg tror, at de er idealister og vil have det hele på en gang. Det kan man ikke få.

LÆS: Villy banker i bordet: Tæsk til oprørene

Det er især skatteudspillet, som blandt andet Özlem Cekic, Pernille Frahm og Trine Pertou Mach, står bag. Her kræver de, at partiet skal føre gammeldags SF-skattepolitik med garanti for, at der ikke kommer skattelettelser til de rigeste, men at der derimod kommer øget boligbeskatning.

- Man kan ikke sætte en liste op fra starten og sige ’det her vil vi ikke.’ Fordi så låser vi os selv så meget fra de punkter fra starten af, at vi slet ikke kan udforske det rum, der er.

Pia Olsen Dyhr mener, at forslaget spænder ben for ministrene:

- Normalt går man jo ikke til en forhandlingsproces og giver jo ikke, hvad man vil have til pressen i forvejen. Det vil jo fandme være dumt, når man så bagefter skal sidde og forhandle og folk godt ved, hvad du vil have og hvad du ikke vil have.

Hun mener, at det er med til at ødelægge SF:

- Vi risikerer at svække os selv. Vi udfordrer os selv med de forslag. Vi ligger bånd på os selv før vi går ind i forhandlingsrummet. Det er altså alvorligt, for det betyder, at når vi skal forhandle, så bliver det svært for SF

I stedet skal de fodformede lade ministrene gøre deres arbejde:

- Hvis vi skal være regeringsduelige, så skal vi også være villige til at slippe at have seler og bælte på. Vi kan altså ikke både have seler og bælte på. Så må man altså prøve at slippe hinanden lidt fri. De bliver nødt til at give os forhandligsledere mulighed for at forhandle uden at give os et par ekstra bælter på

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere