SF'erne har 394 krav til 265 linjer

SF'erne stiller 394 krav til partiets principprogram, der ellers blot er på 265 linjer. Flere bomber imellem

Man skulle ikke tro, det var muligt.

Men det er ikke desto mindre lykkedes SF's bagland at stille 394 krav og ændringsforslag til det blot 265 linjer lange udkast til et nyt principprogram for partiet, der er ventet med spænding såvel inden- som udenfor partiet.

Kravene omfatter alt fra at udrense en sætning om den danske arbejderbevægelse til specifikt at sikre folkeslags ret til autonomi.

Men der er også de helt små krav, såsom krav nummer 149 fra SF i Køge, der kræver at ordet "individet" erstattes af vendingen "den enkelte" i linje 74.

Også fejlagtig kommatering har enkelte kredse hæftet sig og bedt rettet, men mellem alle disse mange krav er der også nogle artige politiske bomber imellem.

For som supplement til principprogrammet har flere fremtrædende SF'ere med Özlem Cekic, Karina Lorentzen Dehnhardt og Pernille Frahm i spidsen stillet krav om to ømme punkter for regeringen i almindelighed og SF selv i særdeleshed.

Det gælder et forslag om at få nedfældet sort på hvidt, at "nye skattelettelser i toppen - uanset om de er finansierede eller ej - vil ødelægge velfærdssamfundet".

Det vil gå stik imod det, som regeringen som helhed har på tegnebrættet i en kommende skattereform.

Samme trekløver ønsker også at få slået fast, at en hævelse af boligskatten skal gøres til "et oplagt indsatsområde" efter næste valg. Heller ikke et krav, der, hvis det vedtages, vil få taget til at lette hos Socialdemokraterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere