Villy skal smøge ærmerne op - igen

Der venter SF-ledelsen store udfordringer efter valget af et nyt magtfuldt udvalg

Villy Søvndal og ledelsen i SF får nok at se til, efter det blev et kritisk flertal i det magtfulde redaktionsudvalg (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Villy Søvndal og ledelsen i SF får nok at se til, efter det blev et kritisk flertal i det magtfulde redaktionsudvalg (Foto: Tariq Mikkel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Villy skal på den igen.

I går lykkedes det grundigt partiformanden at kvæle SF’s fløjafgrunde og kritik på landsmødets førstedag. Men nu har landsmødet valgt de ni eftertragtede pladser til det magtfulde redaktionsudvalg.

Og der lader til at være et kritisk flertal – fire repræsentanter er således valgt fra den Fodformede fløj, som i den seneste tid har udfordret topledelsen i SF. Hvis man tæller Holger K. Nielsen med. Derudover er folketingspolitiker Steen Gade også valgt. Han hører til ’De grønne EU-fans’.

Folketingsmedlemmet Özlem Cekic, der bl.a. vil hæve den famøse boligskat, er blandt de Fodformede, der valgt ind.

LÆS OGSÅ:

Se også: Villys eks: SF er et skib i havsnød

- Det er jeg godt tilfreds med og nu venter der et stort og langt arbejde for redaktionsudvalget. Den nærmere diskussion af ændringsforslagene tager vi i udvalget, men jeg står stadig ved de forslag, jeg har været med til at stille, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun får fodformet følgeskab af Meta Fuglsang, der høstede det næsthøjeste antal stemmer. Med 220 af slagsen lå hun kun seks stemmer fra Holger K. Nielsen, der fik flest.

Det høje antal stemmer til den nuværende næstformand Meta Fuglsang er også interessant i forhold til valget af næstformand, som er et andet stridspunkt blandt de tre fløje, der ud over De fodformede tæller ’De grønne EU-fans’ og Villys ’Børnebande’.

LÆS OGSÅ:

Se også: Minister til angreb: De vil ha' det hele

Sidste fodformede deltager er Peter Westermann fra partiets landsledelse. Herudover er Andreas Albertsen, skatteminister Thor Möger, politisk ordfører Jesper Petersen og EU-politiker Emilie Turunen.

Grunden til at redaktionsudvalget er så magtfuldt er, at det er her der skal sorteres i de mange ændringsforslag til partiets nye principprogram - heriblandt en række særdeles kontroversielle spørgsmål, der har været med til at splitte partiet i de seneste uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere