Ikke et ord om betalingsringen

Villy Søvndal brugte 45 minutter på ikke at forklare SF’s største nederlag i regeringen

Villy Søvndal nævnte ikke ord om betalingsringen, da han stod på talerstolen til landsmødet i Kolding (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Villy Søvndal nævnte ikke ord om betalingsringen, da han stod på talerstolen til landsmødet i Kolding (Foto: Tariq Mikkel Khan)

SF LANDSMØDE, KOLDING (ekstrabladet.dk)

Villy Søvndal nævnte ikke regeringspartiet SF’s største nederlag med et eneste ord.

Til trods for, at partiformanden havde hele tre kvarter til sin rådighed, hørte den store SF-forsamling på cirka 650 deltagere intet til betalingsringen. Eller hvorfor den ikke blev til noget.

Selvom det var hjerteblod for partiet inden valget, og selv om det var løftet, som partiet klamrede sig til, da de fleste andre mærkesager blev sorteret væk af Margrethe Vestager og hendes parti - de Radikale - ville Søvndal ikke tale om det fra scenen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Villys modfløje falder til patten

Statsminister Helle Thorning-Schmidt lovede ellers ved sit første pressemøde, at betalingsringen var blandt de to løfter, som var tilbage fra valget og ubetinget ville blive indfriet. Men selv om betalingsringen aldrig bliver til noget, ville SF-lederen altså ikke give forsamlingen en god forklaring.

I stedet fremhævede Villy Søvndal de punkter, som SF har fået igennem og som formanden mener ikke bliver nævnt ofte nok. Det drejer sig bl.a. om afvikling af brugerbetaling på sundhedsområdet, fjernelse af VKO’s pointsystem på udlændingeområdet og homoseksuelles mulighed for at blive gift i kirken.

LÆS OGSÅ:

Se også: Villy banker i bordet: Tæsk til oprørene

Men også det, lader det til, at Villy Søvndal bliver tilgivet af SF-forsamlingen, der har genfundet klappeglæden.

- Özlem Cekic, Villy Søvndal nævnte slet ikke betalingsringen med ét ord?

- Det kan godt være, var hendes eneste kommentar.

Heller ikke den fodformede partifælle Trine Pertou Mach ville efterlyse en forklaring.

- Det har der været talt nok om, sagde hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere