Helles børn stormer frem

DSU har haft en medlemsfremgang på næsten 25 procent

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har grund til at smile over, at hendes politiske børn i DSU har haft en medlemsfremgang på næsten 25 procent (Foto: Jens Dresling)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt har grund til at smile over, at hendes politiske børn i DSU har haft en medlemsfremgang på næsten 25 procent (Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan være stolt af sine politiske børn i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

Mens hun selv døjer med sløje meningsmålinger, kan hun glæde sig over, at hendes børn stormer frem.

Det har betydet, at DSU er vokset fra 2059 betalende medlemmer ved udgangen af 2010 til 2694 betalende medlemmer ved udgangen af 2011 - en fremgang på næsten 25 procent.

- Tragedien på Utøya i Norge 22. juli sidste år gjorde mange unge opmærksomme på de socialdemokratiske værdier, og det har helt sikkert været med til at skaffe os mange nye medlemer, siger DSU formand Peter Hummelgaard Thomsen til ekstrabladet.dk.

Han har selv været en af hovedkræfterne bag DSU'ernes succes de seneste år, men på DSU's kongres 26.-28. maj i Horsens trækker han sig tilbage efter fire år som formand.

- Helle Thorning-Schmidt, justitsminister Morten Bødskov, der var DSU formand fra 1996-2000, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har sagt ja til at komme til vores kongres, og det samme har formanden for 3F, Poul Erik Skov Christensen.

Han ventes på kongressen at blive afløst som formand af Camilla Schwalbe, så der fra slutningen af maj vil være kvindelige formænd for både DSU og moderpartiet Socialdemokraterne.

Hvis Camilla Schwalbe bliver valgt, vil hun være den kun anden kvindelige formand i DSU's 92 årige historie. Den første kvindelige DSU formand var Anette Berentzen, der stod i spidsen fra 1990-92..

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere