SF-profil: Slut med at mobbe Villy

– Nu stopper festen - vi gavner kun vores modstandere med det her, lyder opfordringen fra politisk ordfører Jesper Petersen oven på hidsige angreb på Villy Søvndal og Thor Möger

(Foto:Thomas Fredberg/Polfoto)
(Foto:Thomas Fredberg/Polfoto)

– Nu stopper festen. Det er ukammeratligt med sådanne udtalelser.

Det er budskabet fra SF’s politiske ordfører Jesper Petersen oven på Ekstra Bladets historie i går, hvor en række anonyme folketingsmedlemmer udtrykte en lammende kritik af Villy Søvndal og hans højre hånd skatteminister Thor Möger.

’Der er en katastrofal mangel på ledelse i øjeblikket. Ja, der har groft sagt ikke været nogen ledelse siden valget’, sagde et fremtrædende folketingsmedlem i partiet i Ekstra Bladet i går. En udtalelse, der fik stor, anonym opbakning.

Læs også:Hans Engell: Derfor er det gået galt for Villy

Og det bekymrer Jesper Petersen, der hører til på Villys fløj. Jesper Petersen frygter, hvordan landsmødet ender.

– Vi skal over det her landsmøde på en måde hvor vi… Altså i de seneste fem-syv år har vi været forskånet for fløje og internt fnidder. Det gavner ikke andet end vores modstandere.

– Vi har brug for, at vi holder sammen, og så skal vi kunne træffe personlige og politiske valg, der kræver, at vi kan tale og diskutere sammen i et lukket rum. Men I kunne jo næsten lige så godt have haft en mikrofon til at ligge ind til gruppemødet. Og sådan kan det altså ikke fungere, siger Jesper Petersen.

Læs også: Nyt angreb: Villy fører borgerlig politik

Han var i går så ivrig efter at komme af med sit budskab til de dårlige kammerater i partiet, at han selv var forbi Ekstra Bladets redaktion på Christiansborg for at komme i avisen.

Alligevel var han særdeles tøvende, da Ekstra Bladet spurgte til den konkrete kritik af den politiske ledelse.

Vi spurgte fem gange Jesper Petersen, om han ikke har hørt om kritikken direkte fra SF’ere, før den stod i Ekstra Bladet i går. Efter at have svaret udenom fire gange svarede han endelig på spørgsmålet. Delvist i hvert fald.

– Altså, øh... Valgene om, hvem der skal besætte de forskellige poster er truffet efter bogen. Hvis man vil have nogle andre må man sige det, og det har jeg ikke hørt... øh... nogen ønsker om.

Læs alt om SF-dramaet i dagens Ekstra Bladet:

Holger K. i opgør med Villy

Hans Engell: Søvndal træt af bullshit

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere