SF splittet om boligskat

SF'erne er rygende uenige om, hvorvidt boligskatten skal hæves eller ej

SF's græsrødder er splittet om, hvorvidt boligskatten skal hæves eller holdes i ro. Det viser en baglandsrundspørge, som Ritzau har foretaget blandt SF's lokalformænd.

- Jeg er lidt ked af, at de har fredet boligskatten i den her valgperiode. Jeg synes godt, man kunne tage fat på den allerede nu, for det er nogle penge, der bare venter på at komme i kassen, siger Kurt Mulvad.

Han er formand for SF i Middelfart, og hans holdning deles af 38 procent af de adspurgte i Ritzaus rundspørge. Andre 38 procent taler for, at prisen for boligejerne skal holdes i ro.

Og cirka en fjerdedel svarer "ved ikke" til spørgsmålet, der blev aktuelt, da SF's socialordfører Özlem Cekic rejste debatten forud for partiets landsmøde i weekenden.

Undersøgelsen er ikke repræsentativ, men den tegner umiddelbart et billede af et parti, der har svært ved at nå til enighed.

Og diskussionen om boligskatten er ikke den eneste, der har verseret i medierne den seneste tid. Røster internt i partiet har i flere tilfælde kritiseret SF's folketingsgruppe for at lade sig tryne af storebroren Socialdemokraterne.

Alligevel viser Ritzaus rundspørge, at 53 procent af de medvirkende synes, at regeringsdeltagelsen har levet op til forventningerne, mens 6 procent svarer, at det har været bedre end ventet.

28 procent af lokalformændene svarer til gengæld, at de er skuffede, og 13 procent svarer "ved ikke".

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere